Este vineri, iar vinerea este zi de desert în platoul de la Super Neatza, pentru deliciul din weekend, dar și pentru telespectatorii care caută inspirație pentru desertul de weekend. În ediția din 3 iunie 2022, a îndrăgitei emisiuni, Vlăduț, bucătarul de serviciu, a pregătit o rețetă de Tort Norișor acrișor, cu cremă de lămâie și bezea caramelizată.
” Este vorba despre un blat de pandișpan cât se poate de simplu cu 10 ouă, 10 linguri de zahăr, 10 linguri de unt topit sau ulei, un praf de sare. Cu toate acestea preparați blatul.”, a spus acesta.
Citește și: Tort Limoncello. Rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 20 mai 2022
Urmăriți mai jos lista completă de ingrediente pentru a vă asigura că le dețineți în cămară sau le veți achiziționa pentru prepararea unui astfel de tort delicios și spectaculos cu care să-i surprindeți pe cei dragi.
Tort Norișor acrișor, cu cremă de lămâie și bezea caramelizată - Ingrediente
Aveți nevoie pentru acest tort de ingrediente pentru trei elemente ce compun tortul: pentru blat de tort, pentru cremă și pentru decorul din bezea caramelizată.
Pentru blat de tort:
- 10 ouă de mărime medie
- 10 linguri de zahăr pudră
- 10 linguri de unt topit sau ulei
- 10 linguri de făină
- 1 praf sde sare
- coajă de lămâie
Pentru cremă de vanilie cu lămâie:
- 10 gălbenușuri
- 2 linguri de făină
- 1 litru de lapte
- 200 gr zahăr
- 1 praf de sare
- sucul de la o lămâie
- 250 gr frișcă cu aromă de vanilie
Citește și: Tort magic de ciocolată cu căpșuni. Rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 8 aprilie 2022
Pentru decor:
- 10 albușuri
- 250 gr zahăr
- 1 praf de sare
- sucul de la o lămâie
Tort Norișor acrișor, cu cremă de lămâie și bezea caramelizată - Mod de preparare
Pentru a descoperi modul de preparare al rețetei de Tort Norișor acrișor, cu cremă de lămâie și bezea caramelizată, dar și pentru a nu piere detalii interesante și sfaturi utile de la Vlăduț, explicate în ediția din 03 iunie 2022 a matinalului Super Neatza, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitei emisiuni.
Arancini cu verdeață și ragu. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 2 iunie 2022...