Ca în fiecare an, la ediție aniversară a matinalului Neatza cu Răzvan și Dani, Vlăduț, bucătarul îndrăgit al matinalului a preparat și în ediția din 29 noiembrie 2021, o rețetă spectaculoasă de tort Pavlova cu frișcă și căpșuni. ”Este o rețetă proprie, cu puține ingrediente. Un desert absolut senzațional, după părerea mea și se prepară foarte ușor. Bezeaua nu trebuie preparată pe foc!”, a declarat bucătarul de la Neatza.
Citește și: Tort Diplomat cu fructe și frișcă
Rețeta nu este complicată și nu necesită nici foarte multe ingrediente. Însă, necesită puțină răbdare pentru prepararea foilor de bezea și pentru uscarea acestora. O putem prepara cu ușurință și noi acasă, respectând lista de ingrediente din rețeta lui Vlăduț și modul de preparare explicat de Vlăduț, pas cu pas.
Tort Pavlova cu frișcă și căpșuni - Ingrediente
Chiar dacă este o rețetă de tort, lista de ingrediente este foarte scurtă atât pentru prepararea foilor de bezea, cât și pentru umplutura tortului.
Citește și: Tort Sacher. Rețeta celui mai îndrăgit tort vienez
Ingrediente pentru foile de bezea:
- 5 albușuri de ouă medii
- 300 gr zahăr pudră
- 1 praf de sare
Citește și: Prăjitura cu spumă de căpșuni. Desert simplu și delicios
Ingrediente pentru umplutură și decor:
- 1 kg de frișcă naturală cu 35 % grăsime
- 3 linguri de zahăr pudră
- 1 kg de căpșuni
- 10 buc. fructul pasiunii( maracuja)
- 150 gr fistic
Citește și: Sirop de căpșuni. Rețetă simplă și rapidă
Rețetă de tort Pavlova cu frișcă și căpșuni - Mod de preparare
Pentru reușita foilor de bezea albe și necrăpate, Vlăduț ne sfătuiește să le preparăm cu o zi înainte și să le lăsăm în cuptor până când se răcesc. Un al doilea sfat este să folosim zahăr pudră fără amidon în compoziție. Amidonul contribuie la îngălbenirea foilor, dar și la crăparea acestora.
Cum se prepară foile de bezea
Se pun albușurile de ouă în bolul mixerului și se lasă la temperatura camerei 15-20 de minute. Este necesar ca albușurile să ajungă la temperatura camerei pentru se putea mixa bine.
Înainte de a porni mixerul, se pornește cuptorul la 130 de grade Celsius. Se presară puțină sare peste albușuri, apoi se bat spumă cu mixerul, sau cu telul. Se adaugă, treptat, zahărul pudră. Bezeaua rezultată se întinde pe hârtie de copt în două discuri de 27-28 cm. Se coc foile de bezea pentru 2 ore și 30 de minute la 130 de grade Celsius, cu funcția de ventilație pornită. Se lasă la răcit în cuptor până a doua zi
Cum se prepară umplutura de frișcă și căpșuni
Pentru reușita unei creme perfectă de frișcă, sfatul lui Vlăduț este să ținem bolul mixerului 10 minute în congelator, iar frișca o scoatem din frigider în momentul mixării.
Citește și: Rețetă de Tort Pavlova cu frișcă și fructe de iarnă, preparată de Vlăduț la Super Neatza
Se pune frișca lichidă în bolul rece și se mixează până capătă volum. Se adaugă, lingură cu lingură zahărul pudră și se mixează în continuare până devine fermă.
Se păstrează puțină frișcă pentru decorul tortului, iar în restul se adaugă 800 de grame de căpșuni și fructul pasiunii curățat și tocat în cuburi. Opțional, se pune și fistic tocat mai mărunt.
Citește și: Gem de căpșuni cu mentă, ideal pentru a fi folosit în deserturi
Cum se asamblează tortul Pavlova cu frișcă și căpșuni
Între foile de bezea se întinde crema de frișcă cu fructe, iar deasupra ultimei foi de bezea se întinde frișca oprită. Deasupra se așază, după propria imaginație, căpșunile oprite și fisticul. Se dă tortul Pavlova cu frișcă și căpșuni la rece pentru câteva ore înainte de a-l porționa.
Pentru mai multe detalii despre această delicioasă și spectaculoasă rețetă de tort Pavlova cu frișcă și căpșuni, dar și pentru a nu rata sfaturi importante de la Vlăduț, accesați materialul video de mai sus.