Antena Căutare

Rețetă de tort Pavlova cu multă zmeură și fistic, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani, pentru ziua Ramonei Olaru

Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit o rețetă de tort spectaculos pentru ziua Ramonei Olaru, o minunată rețetă de tort Pavlova cu multă zmeură și fistic.

Tort Pavlova cu multă zmeură și fistic Galerie
tort Pavlova cu multă zmeură și fistic, preparat de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani | Rețeta lui Vlăduț

Preparată pentru o ocazie specială în platoul de la Neatza cu Răzvan și Dani, această rețetă de tort Pavlova cu multă zmeură și fistic, este printre cele mai spectaculoase rețete de tort din bucătăria lui Vlăduț.

Citește și: Tort de mere Streusel. Rețetă din bucătăria germană

Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a dăruit colegei de matinal, Ramona Olaru, un delicios tort Pavlova bogat în fructe și fistic.

Rețeta nu este complicată, doar necesită puțină răbdare pentru prepararea foilor de bezea. O putem prepara cu ușurință și noi acasă, respectând lista de ingrediente din rețeta lui Vlăduț și modul de preparare explicat de Vlăduț, pas cu pas.

Citește și: Tort de ciocolată cu zmeură, delicios și foarte aromat

Rețetă de tort Pavlova cu multă zmeură și fistic - Ingrediente

Nici lista de ingrediente nu este mare, doar necesită o atenție deosebită la cantități, pentru o reușită sigură a desertului.

Ingrediente pentru foile de bezea:

  • 5 albușuri de ouă medii
  • 300 gr zahăr pudră
  • 1 praf de sare

Citește și: Lichior de zmeură sau zmeurată. Mod de preparare si trucuri utile

Ingrediente pentru umplutură și decor:

  • 1 kg de frișcă naturală cu 35 % grăsime
  • 3 linguri de zahăr pudră
  • 1 kg de zmeură
  • 10 buc. fructul pasiunii( maracuja)
  • 150 gr fistic

Citește și: Fructul care te ajută să slăbești, potrivit nutriționiștilor. E un ajutor de nădejde în dietă

Rețetă de tort Pavlova cu multă zmeură și fistic - Mod de preparare

Sfatul lui Vlăduț este să preparăm cu o zi înainte de eveniment, foile de bezea, pentru că necesită mai mult timp.

Cum se prepară foile de bezea pentru tortul Pavlova

Se pun albușurile de ouă în bolul mixerului și se lasă la temperatura camerei 15-20 de minute. Este necesar ca albușurile să ajungă la temperatura camerei pentru se putea mixa bine.

Citește și: Rețetă de Tort Pavlova cu frișcă și fructe de iarnă, preparată de Vlăduț la Super Neatza

Se pornește cuptorul la 130 de grade Celsius.

Se presară puțină sare peste albușuri, apoi se bat spumă cu mixerul, sau cu telul. Se adaugă, treptat, zahărul în timp ce se bat energic. Bezeaua rezultată se întinde pe hârtie de copt în două discuri de 27-28 cm. Se coc foile de bezea pentru 2 ore și 30 de minute la 130 de grade Celsius, idela cu funcția de ventilație pornită. Se lasă la răcit.

Cum se prepară umplutura de frișcă și fructe

Pentru a obține o cremă de frișcă perfectă, Vlăduț ne sfătuiește să ținem bolul mixerului 10 minute în congelator, iar frișca este necesar să fie rece, de la frigider.

Citește și: Ruladă Pavlova umplută cu frișcă și zmeură și servită cu sos de afine

Se pune frișca lichidă în bolul rece și se mixează până capătă volul. Apoi se adaugă, treptat, cele trei linguri de zahăr pudră și se mixează în continuare până devine fermă.

Se păstrează puțină frișcă pentru decorul tortului, iar în restul se adaugă800 de grame de zmeură și fructul pasiunii curățat și tocat în cuburi. Opțional, se pune și fistic tocat mai mărunt.

Cum se asamblează tortul Pavlova cu zmeură și fistic

Între foile de bezea se întinde crema de frișcă cu fructe, iar peste ultima foaie de bezea se întinde frișca oprită. Deasupra se așază, după propria imaginație, zmeura oprită și fisticul. Se dă tortul la rece pentru câteva ore înainte de a-l secționa.

Pentru mai multe detalii despre această delicioasă și spectaculoasă rețetă de tort Pavlova cu multă zmeură și fistic, dar și pentru a nu rata sfaturi importante de la Vlăduț, accesați materialul video de mai sus.

Cum ne comportăm cu partenerul de cuplu, în funcție de cifra destinului... Prognoza Meteo, 8 iulie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x