- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
În urmă cu două zile, ANSVSA a anunțat faptul că un produs comercializat de Kaufland România este posibil să fie contaminat cu Salmonella, și că, tocmai de aceea, s-a decis retragerea de la vânzare, și, implicit rechemarea acestuia în magazine.
Clienții care au cumpăratr produsul sunt rugați să îl returneze în magazin și să nu îl consume!
Citește și: Cât a plătit un bărbat pentru un pahar de bere la o piscină din Cluj. Suma a încins internetul
Iată despre ce produs este vorba!
Un nou produs este retras de la vânzare din cauza posibilității infestării cu salmonella
„Firma producătoare AB World Foods UK informează despre retragerea de pe piață a tuturor loturilor din produsul Pasta Tahini Al’Fez 160g.
În cazul produselor vizate, nu se poate exclude faptul că acestea pot avea suspiciune de prezență Salmonella. Din motive ce țin de siguranța consumatorului, producătorul AB World Foods LTD UK și importatorul pentru România Parmafood Group Distribution SRL au reacționat fără întârziere și au retras aceste produse de la vânzare.
Firma AB World Foods LTD UK și Parmafood Group Distribution SRL își cer scuze pentru neplăceri. Clienții care au achiziționat produsele cu datele de identificare de mai sus, sunt rugați sa returneze produsul la magazinul de unde l-au cumpărat. Această rechemare vizează exclusiv produsul Pasta Tahini Al`Fez 160g.
Alte produse vândute de Parmafood Group Distribution SRL, inclusiv alte produse de la producătorul AB World Foods LTD UK nu sunt afectate de această rechemare” este mesajul transmis pe site-ul ANSVSA.ro.
De asemenea, oficialii au făcut o listă cu magazinele în care produsele pot fi returnate.
Iată cum arată produsul:
Toxiinfecția alimentară cu Salmonella se produce de cele mai multe ori din cauza alimentelor sau apei contaminate. Perioada de incubație variază între câteva ore și 2 zile.
Dacă sunt prezente în alimente, bacteriile din speciile Salmonella nu afectează de obicei gustul, mirosul sau aspectul alimentelor.
Bacteria Salmonella trăiește în tractul intestinal al animalelor infectate și la om. De obicei, infecțiile cu Salmonella sunt cauzate de consumul de carne, ouă sau produse din ouă, crude sau insuficient preparate termic.
Semnele și simptomele infecției cu Salmonella durează, de obicei, între 4 și 7 zile, deși ar putea să treacă chiar câteva luni până când intestinele să își revină de fapt la normal după aceea.
Majoritatea oamenilor suferă de o formă blândă de toxiinfecție alimentară ce poate dura de la câteva ore la câteva zile. Există totuși și cazuri în care spitalizarea e necesară, apărând complicații pe o perioadă îndelungată.
Simptomele intoxicației alimentare cu Salmonella includ:
- febră și frisoane;
- dureri de cap;
- episoade diareice, dintre care unele pot conține diaree cu sânge;
- greață și vărsături;
- dureri abdominale severe și crampe.
În cazuri rare, toxiinfecția alimentară cu Salmonella poate duce la agravarea stării de sănătate a unei persoane, implicând deshidratarea.
Intoxicația alimentară cu Salmonella poate să declanșeze complicații grave la persoanele cu un sistem imunitar slăbit, din cauza diverselor boli cum ar fi HIV/SIDA, cancer, diabet sau care urmează tratamente cu diverse medicamente, steroizi sau chimioterapie.
Oana Roman i-a deschis proces penal fostului soț, acuzându-l de abandon de familie. Ce a declarat vedeta despre Marius E... Ce pensie are Mugur Isărescu. Recalculările anuale operate de Casa de Pensii i-au adus venituri considerabile...