Antena Căutare

Cât a ajuns să coste un mic la autoservirile din Eforie Nord. Prețurile pe litoralul românesc sunt în continuă creștere

A început deja sezonul estival, iar tot mai mulți turiști profită de timpul frumos pentru a se relaxa pe litoralul autohton. Prețurile însă îi cam sperie.

Galerie
Prețurile pe litoralul românesc sunt exorbitante în sezonul estival 2024 | Shutterstock, ProfiMedia

Vacanța a început, iar temperaturile de afară îi îndeamnă pe români să se refugieze pe litoral, în ciuda prețurilor de-a dreptul surprinzătoare.

Citește și: Câți bani primește o vânzătoare la „împinge tava” în Mamaia, în vara 2024. Suma nu este de ignorat

Cât a ajuns să coste un mic la autoservirile din Eforie Nord. Stațiunea a fost cea mai aglomerată în acest weekend

Sezonul estival abia a început, însă românii deja se lovesc de costurile mult prea mari de pe litoralul autohton.

Articolul continuă după reclamă

Citește și: Începe sezonul angajărilor în turism. Cât câștigă un barman, ospătar sau bucătar

La malul Mării Negre, prețurile sunt exorbitante. Potrivit ObservatorNews.ro, la o autoservire din Eforie Nord turiștii au rămas cu gura căscată când au văzut cât poate să coste un mic.

Micii rămân printre mâncărurile preferate ale românilor, indiferent de anotimp. Suculenți, acompaniați cu muștar și pâine, sunt alegerea celor mai mulți turiști. Pare că gustul lor este corelat cu gustul vacanței.

Citește și: Cât costă o porție de hamsii pe litoral, în plin sezon estival. Toți românii se pot bucura de preparatul de sezon, la malul mării

Însă prețul acestora la una dintre autoservirile din Eforie Nord i-a cam descumpănit pe mulți. Potrivit unei surse, un singur mic costă 8 lei! În timp ce o porție de 100 de grame de cârnăciori costă 18 lei. De asemenea, o ceafă la grătar este 19 lei.

Mulți s-au orientat către meniul zilei, fiind o alegere mult mai ieftină și convenabilă. Conform sursei menționate, o ciorbă și felul doi costă 25 de lei.

Citește și: Cât câștigă angajații localurilor din Mamaia de Nord. Câte ore se lucrează, de fapt

Ciorbele sunt și ele printre alegerile populare printre români. Totodată, sunt avantajoase la preț, însă diferă de tipul lor.

Potrivit sursei menționate anterior, o ciorbă de burtă costă 26 de lei, cea de văcuță 25 de lei, cea de pui sau a la grec 23 de lei.

Acestea sunt prețurile de la finalul lunii iunie, însă începând cu 1 iulie, turiștii trebuie să se aștepte la noi scumpiri. Atât la mâncare și băutură, cât și la cazări și facilități pe plajă.

Citește și: Cât costă o noapte de cazare la hotelul Andreei Bănică de pe litoral. Prețul unei camere a explodat în plin sezon estival

Stațiunea Eforie Nord, potrivit ObservatorNews.ro, este cea mai aglomerată în această perioadă. Turiștii au profitat de ultimul weekend cu prețuri reduse.

Un șezlong s-a putut închiria cu 30 de lei în timpul săptămânii și cu 40 de lei în weekend. Începând de la 1 iulie, prețul de închiriere crește cu 10 lei.

Citește și: Cât trebuie să scoți din buzunar pentru a te caza în apartamentul lui Jorge din Mamaia. Artistul a intrat în domeniul afacerilor

Tarifele la cazare se vor mări cu 15:5, pornind de la 159 de lei în stațiunea respectivă. Turiștii trebuie să țină cont însă de câte stele are hotelul la care se cazează, prețurile crescând în funcție de asta. La patru stele, prețurile încep de la 671 de lei pe noapte.

Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 10 ianuarie 2025. Prin ce probe au trecut concurenții la Power Couple România
Super Neatza, 10 ianuarie 2025. Prin ce probe au trecut concurenții la Power Couple România Vineri, 10.01.2025, 10:32
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x