Antena Căutare

Ce pensie are Mugur Isărescu. Recalculările anuale operate de Casa de Pensii i-au adus venituri considerabile

Pensia lui Mugur Isărescu a crescut considerabil în ultimul an. Guvernatorul BNR se bucură de un venit de invidiat.

Galerie
Veniturile din pensii încasate de Mugur Isărescu au crescut considerabil | Shutterstock, Hepta

Casa de Pensii a operat o serie de indexări și recalculări a pensiilor, astfel că unii pensionari au observat creșteri considerabile față de 2023. Mugur Isărescu este unul dintre ei.

Citește și: Ce pensie avea actrița Ileana Stana Ionescu. Artista a murit la vârsta de 87 ani cu un mare regret în suflet

Ce pensie are Mugur Isărescu

Mugur Isărescu are 74 de ani și s-a pensionat la 65 de ani, adică în vara anului 2014. Acesta și-a depus dosatul de pensionare la trei ani de la data la care a ieșit propriu-zis la pensie. Astfel că, veniturile din pensie a început să se încaseze începând cu septembrie 2017.

Articolul continuă după reclamă

Pensia guvernatorului BNR a crescut cu 35% față de 2023. Față de alți pensionari din România, Mugur Isărescu nu se poate plânge de suma primită lunar.

Citește și: Ce vechime îți trebuie pentru a încasa o pensie de peste 7.000 de lei după recalculare: „Nu contează atât de mult meseria”

Conform unei surse, acesta și-a publicat declarația de avere aferentă anului trecut. Aceasta este publică pe site-ul Agenției Naționale de Integritate (ANI).

Conform informațiilor împărtășite acolo, Mugur Isărescu a stâns din pensii un venit de 322.097 de lei în 2023. Guvernatorul BNR a beneficiat de o creștere de peste 35% față de anul 2022, când a avut un venit de 237.612 lei.

Citește și: Un bărbat a rămas fără economiile de-o viață. Cum l-a convins o tânără să-și investească banii

O astfel de creștere a fost posibilă după numeroase indexări și recalculări anulate operate de Casa de Pensii. La data de 1 aprilie 2023, Casa de Pensii anunța că pensiile și anumite prestații sociale se indexează cu un coeficient de 15%.

La aceasta, s-a adăugat decizia Guvernului de la data de 1 aprilie 2024, când pensiile au fost indexate cu 6%.

Citește și: Un român și-a dat propriul fiu în judecată cerându-i banii din pensia de întreținere. Ce au decis magistrații

Totodată, se ia în calcul și rata inflației, în baza căreia se calculează coeficientul de indaxare a pensiei. În 2022, aceasta a fost de 13.8%.

Citește și: Pensia în România vs. Germania. Cât primește un pensionar român după 40 de ani de muncă, față de un neamț. Diferența e uriașă

Conform sursei menționate anterior, Mugur Isărescu are investiții de 647.000 de lei în 6.000 de titluri de stat emise de Ministerul Finanţelor şi a deschis mai multe depozite bancare, precum 600.000 de lei şi 140.000 de lei la BCR, 450.000 de lei la UniCredit.

Citește și: Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024. Despre ce este vorba și până când mai pot beneficia românii de ea

După aceste informații, se arată că venitul anual pe anul 2023 încasat de Mugur Isărescu a fost de 1.08 milioane de lei, adică 90.000 de lei lunar. În timp ce, venitul din pensie a fost de doar 322.000 de lei.

În 2022, guvernatorul BNR a avut un venit anual de 1.02 milioane de lei, în timp ce doar din pensie 237.600 de lei. La momentul respectiv, acesta avea investiții de 1.7 milioane de lei în 16.000 de titluri de stat.

Alertă alimentară! Un nou produs este retras de la vânzare din cauza posibilității infestării cu Salmonella... IKEA retrage de urgență de la vânzare două modele de baterii externe. Riscul de incendiu este mare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Interviurile Insula Iubirii | Din 29 august, exclusiv în AntenaPLAY
Interviurile Insula Iubirii | Din 29 august, exclusiv în AntenaPLAY Marti, 27.08.2024, 12:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x