Antena Căutare

Cinci regiuni cu risc semnificativ de incendii în Grecia. Autoritățile trag un semnal de alarmă pentru turiști

Vești importante pentru românii care vor să călătorească în Grecia în această săptămână! Ce spun reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe!

Incendii în Grecia Galerie
Cinci regiuni cu risc semnificativ de incendii în Grecia. | Shutterstock.com

Autoritățile din România au emis o atenționare de călătorie în Grecia din cauza riscului ridicat de incendii.

Iată care sunt regiunile din Grecia cu un risc major de incendii în perioada următoare!

Citește și: Noi reguli pentru șoferii care vor să plece în Grecia cu mașina! Reglementările au intrat deja în vigoare

Cinci regiuni cu risc semnificativ de incendii în Grecia

Articolul continuă după reclamă

Atenționarea de călătorie făcută de Ministrul Afacerilor Externe (MAE) vine în contextul în care Serviciul Național de Meteorologie a emis un buletin meteorologic potrivit căruia în intervalul 11 -1 4 iunie 2024 se vor înregistra temperaturi foarte ridicate în anumite zone din Republica Elenă

Iată care sunt acestea:

  • Regiunea Attica
  • Regiunea Peloponez
  • Grecia Continentală - zonele Viotia
  • Regiunea Fthiotida
  • Regiunea Fokida

„Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Elenă că Serviciul Național de Meteorologie a emis un buletin meteorologic conform căruia în intervalul 11 - 14 iunie 2024 se vor înregistra temperaturi foarte ridicate în anumite zone.

Ministerul Protecției Civile și Crizelor Climatice avertizează că, în perioada menționată, va exista un risc crescut de incendii, îndeosebi în regiunile Attica, Peloponez, respectiv în Grecia continentală - zonele Viotia, Fthiotida și Fokida”, sunt informațiile transmise de reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe.

Temperaturile vor ajunge până la 42 de grade în Grecia, în condițiile în care deja țara s-a confruntat în ultima perioadă cu temperaturi extrem de mari, în special la Atena, unde se așteaptă o temperatură maximă de 38 de grade Celsius pentru ziua de mâine, 13 iunie 2024.

Vassilis Kikilias, Ministru al Mediulu și Protecției Civile din Grecia le-a cerut cetățenilor greci să ofere ajutor și atenție pentru a proteja viețile umane și natura, menționând faptul că în Repulica Elenă se înregistrează zilnic între 30 și 40 de incendii de pădure.

Este o perioadă dificilă, mai ales că încă de la începutul verii s-au înregistrat temperaturi record de căldură pentru prima săptămână a lunii iunie. Potrivit site-ului meteo.gr, temperaturile au ajuns în anumite regiuni până la 39,9 grade Celsius.

Citește și: Atenționare de călătorie pentru românii care vor să plece în Bulgaria. Ce se întâmplă în cursul acestei săptămâni

Deși Grecia este o țară mediteraneană obișnuită cu valurile de căldură, confruntându-se de-a lungul anilor cu incendii de-a dreptul devastatoare și cu perioade lungi de caniculă cu durată fără precedent în 2023, autoritățile încă rămân uimite de puterea naturii care pare să se dezlănțuie și în această vară.

De asemenea, în Republica Elena s-a înregistrat anul acesta cea mai călduroasă iarnă de până acum, autoritățile privind cu multă teamă spre anotimpul din prezent care se anunță a fi o „vară foarte dificilă”, mai ales în privința incendiilor de pădure, potrivit Ministrului Mediulu și Protecției Civile din Grecia, Vassilis Kikilias, intervievat în urmă cu puțin timp de AFP.

Potrivit Antena 3 CNN, în 2023 au fost distruse 175 000 de hectare de păduri și terenuri agricole și au murit peste 20 de oameni din cauza incendiilor și a condițiilor severe de temperatură.

Citește și: Ce au putut să pățească doi români aflați în Grecia. Vacanța lor s-a transformat într-un coșmar înainte să ajungă la destinație

DNSC trage un semnal de alarmă! Hackerii trimit mesaje și apelează în numele angajaților... Cât costă primii pepeni de Dăbuleni apăruți în piețele din România. Prețul pentru un kilogram i-a luat prin suprindere p...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa sezonul 9, 26 iunie 2024. Cristina, deranjată de gestul lui Alex de a o chema pe Maria Lungu în casa băieților
Mireasa sezonul 9, 26 iunie 2024. Cristina, deranjată de gestul lui Alex de a o chema pe Maria Lungu în casa băieților Miercuri, 26.06.2024, 14:15
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x