Antena Căutare

Două femei au pierdut peste 300000 de euro după ce au fost păcălite de escroci. Indivizii se foloseau de identitatea lui Brad Pitt

Escrocii le-au convins pe femei că vorbesc cu Brad Pitt, iar ele au investit în proiectele „actorului” fără să stea pe gânduri. Iată cum a decurs totul!

Galerie
Brad Pitt | Getty, Profimedia

Cinci persoane au fost arestate de poliția spaniolă după ce s-au folosit de identitatea lui Brad Pitt pentru a înșela două femei cu suma de 325 000 de euro.

Escrocii au reușit să le convingă pe cele două că se află într-o relație romantică cu celebrul actor, iar la scurt timp după ce le-au câștigat încrederea, aceștia le-au convins să investească în proiecte false.

Citește și: I-au fost furați 36 000 de lei doar prin câteva click-uri. Românca a crezut că era o simplă reclamă, iar hackerii au păcălit-o

Iată ce s-a întâmplat cu banii!

Articolul continuă după reclamă

Indivizii care se foloseau de identitatea lui Brad Pitt au furat 300 000 de euro de la două femei

Inițial, indivizii au luat legătura cu cele două femei prin intermediul unei pagini de internet dedicată lui Brad Pitt, scrie adevărul.ro. Ulterior, după ce au reușit să câștige încrederea celor două, escrocii au început să pună planul în aplicare, reușind să sustragă rând pe rând sume importante de bani.

Poliția a explicat faptul că grupul de infractori cibernetici a pus totul la cale în cel mai mic detaliu. Spre exemplu, indivizii au creat profiluri psihologice detaliate ale victimelor pe baza activității lor în online, alegându-le special pentru că știau că sunt vulnerabile din punct de vedere emoțional sau chiar în depresie.

„Infractorii cibernetici au exploatat situațiile personale ale femeilor, știind că acestea aveau nevoie de afecțiune, și le-au manipulat făcându-le să creadă că formează o relație romantică cu Brad Pitt”, a precizat un purtător de cuvânt al Gărzii Civile potrivit sursei citate anterior.

Citește și: „Pig butchering” este noua metodă de înșelătorie care face ravagii pe internet. Ce este și ce spun oficialii DNSC

Hoții cibernetici s-au folosit de platforme de mesagerie instantanee, printre care se regăsește și WhatsApp, și le promiteau victimelor relații romantice și chiar un viitor împreună. Pentru că femeile credeau că vorbesc cu starul de la Hollywood, acestea le-au predat hoților sume de bani considerabile.

Victimele credeau că investesc în proiectele promovate de actor. Una dintre ele a pierdut suma de 175 000 de euro, în timp ce cealaltă a fost înșelată cu nici mai mult, nici mai puțin de 150 000 de euro.

Pentru un moment autoritățile au reușit să recupereze suma de 85 000 de euro din sumele furate și continuă să identifice și restul sumelor. După ce cele 5 persoane au fost arestate, poliția a percheziționat locuințele și au confiscat mai multe telefoane mobile, carduri bancare, computere, dar și un jurnal în care erau notate frazele pe care escroci le foloseau pentru a le înșela pe femei.

Citește și: Nouă metodă de înșelăciune. Românii pot rămâne rapid fără bani. Cum au fost păcăliți mulți

În ultimii ani, pericolele din mediul online au crescut considerabil, iar persoanele în vârstă sunt unele dintre cele mai vulnerabile ținte ale escrocilor. Tacticile hackerilor se îmbunătățesc de la o zi la alta, iar populația trebuie să acorde din ce în ce mai multă atenție asupra informațiilor pe care le regăsesc în mediul online.

(P) Ghidul Crăciunului 2024: Cum să creezi o atmosferă de Crăciun perfectă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 24 septembrie 2024. Andrei și Bianca, campioni la skandenberg, au atins pragul de 3.500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 24 septembrie 2024. Andrei și Bianca, campioni la skandenberg, au atins pragul de 3.500 de lei Marti, 24.09.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x