Antena Căutare

„Pig butchering” este noua metodă de înșelătorie care face ravagii pe internet. Ce este și ce spun oficialii DNSC

Directoratul Național de Securitate Cibernetică trage un nou semnal de alarmă! Iată ce presupune cea mai nouă metodă de înșelătorie intitulată „Pig butchering”!

Galerie
„Pig butchering”, noua metodă de înșelătorie care face ravagii pe internet | Shutterstock.com / Facebook DNSC

Directoratul Național de Securitate Cibernetică recomandă tuturor românilor să fie extrem de vigilenți în interacțiunile din mediul online pe care le interprind pentru a evita să devină victimele sigure ale hackerilor.

Oficialii avertizează cu privire la noua metodă de fraudă intitulată „Pig butchering” care îi poate lăsa pe români cu prejudicii devastatoare!

Citește și: Nouă metodă de înșelăciune. Românii pot rămâne rapid fără bani. Cum au fost păcăliți mulți

Iată cum acționează hackerii și cum poți sta departe de fraudele online!

Articolul continuă după reclamă

Ce este noua metodă de înșelătorie „pig butchering”

Potrivit informațiilor oferite de către oficiali, metoda „pig butchering” este „un tip de fraudă în care atacatorii câștigă treptat încrederea victimelor, pe parcursul unor perioade îndelungate de timp, sub pretextul căutării de prieteni”.

După ce reușesc să capete încrederea oamenilor, hackerii îi vor convinge pe internauți să depună bani în diferite platforme de investiții false pe care ei le controlează.

Atacatorii pot simula câștiguri semnificative în aplicațiile respective, încurajând victimele să depună din ce în ce mai multe fonduri.

În cele din urmă, hackerii fură toate sumele depuse, iar de cele mai multe ori acestea nu sunt deloc mici.

Citește și: Au plătit 12 000 de lei pentru o cazare pe litoral, iar când au ajuns au aflat că locația nu există! Cum acționează escrocii

Oficialii vin în ajutorul românilor și le oferă detalii importante cu privire la modalitățile eficiente prin care se pot proteja de această metodă de fraudă.

Iată care sunt acestea:

„Fiți atenți, citiți cu grijă mesajele provenite de la necunoscuți și nu acționați impulsiv.

NU accesați linkuri din mesaje text venite de la surse necunoscute și evitați complet interacțiunea cu platformele recomandate de atacatori.

Contactați imediat banca dacă ați depus fonduri în platforma controlată de atacatori și nu îi puteți retrage.

Raportați incidentul autorităților, pe platforma PNRISC (https://pnrisc.dnsc.ro/), fie la numărul de urgență 1911””

Iată întreaga postare făcută de autorități:

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Internauții au confirmat faptul că hackerii acționează deja sub această formă. Iată ce mesaj a transmis un utilizator pe pagina de Facebook:

„Da, există deja, astăzi de dimineață ne invitau să investim în "platforma emag" să le cumpărăm marfa cu doar 5 000 de ron, pentru început...”

Directoratul Național de Securitate Cibernetică - DNSC postează aproape zilnic despre metodele prin care hoții cibernetici acționează, tocmai cu scopul de a reduce numărul victimelor.

Spre exemplu, un alt semnal de alarmă extrem de important pe care l-a tras DNSC vara aceasta face referire la escrocii care te pot lăsa fără bani doar prin câteva click-uri, păcălindu-i pe români cu rezervări de vacanțe.

Recomandările DNSC pentru românii care vor să-și facă rezervări pentru vacanță

„Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), Poliția Română și Asociația Română a Băncilor (ARB), prin intermediul proiectului național de conștientizare #SigurantaOnline, vin cu o serie de recomandări esențiale dedicate utilizatorilor din România, pentru a-și proteja datele personale și financiare în sezonul estival.

Oricine își dorește o vacanță de vară lipsită de griji și fără incidente neplăcute, dar pentru asta trebuie să ne formăm niște reflexe de securitate pentru gestionarea corectă a datele noastre.

De la evitarea ofertelor prea bune pentru a fi adevărate până la utilizarea unor parole complexe și autentificarea în doi pași, aceste recomandări ajută utilizatorii să navigheze online în siguranță în timpul pregătirilor pentru vacanță” transmit reprezentanții Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC) pe pagina oficială de Facebook.

Pe site-ul oficial DNSC, reprezentanții punctează importanța următoarelor:

  • Verificarea site-urile web înainte de a face rezervări
  • Alegerea unei agenții de turism de încredere

  • Acordarea atenției sportite la ofertele speciale

  • Folosirea autentificării în doi pași pentru plăți

  • Protejarea dispozitivelor

  • Evitarea utilizării rețelelor publice de WI-FI

  • Acordarea unei atenții suplimentare la plățile efectuate cu cardul și la folosirea ATM-ului

  • Acordarea atenției la postările din mediul online

  • Raportarea fraudei

Citește și: ANAF atenționează populația cu privire la o nouă metodă de fraudă! Escrocii trimit mesaje sub numele Instituției

O femeie a aflat că va primi o pensie în valoare de 1 leu după recalculare. Vârstnica a crezut că face infarct... Sabrina Voinea a făcut apel la Tribunalul Suprem Elvețian pentru a contesta decizia TAS. Gimnasta nu renunță la medalia ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 13 noiembrie 2024. Alexandra și Ștefan au câștigat suma de 10000 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 13 noiembrie 2024. Alexandra și Ștefan au câștigat suma de 10000 de lei Miercuri, 13.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x