Antena Căutare

O femeie a cumpărat cu numai 18 lei o vază „banală” și s-a îmbogățit la scurt timp după ce a aflat ce era, de fapt, obiectul

O femeie din SUA a vândut cu o sumă fabuloasă o vază pe care a cumpărat-o dintr-un magazin de vechituri la un preț derizoriu.

Colaj cu femeia blondă și vaza cumpărată și mgazinul cu obiecte Galerie
O femeie a cumpărat un obiect de artă la un preț derizoriu | Shutterstock & Facebook

Ceea ce părea a fi o vază modestă, vândută cu 4 dolari într-un magazin din SUA, s-a dovedit a reprezenta o adevărată comoară. Era o piesă foarte rară din sticlă de Murano, care s-a vândut la licitație cu 107.100 de dolari, adică cu aproape 50.000 de dolari mai mult decât anticipase casa de licitații.

Jessica Vincent a intrat întâmplător într-un magazin de vechituri din Richmond vara trecută și i-a atras atenția o vază cu dungi verzi, care costa 3,99 dolari (aproximativ 18 lei). De cum a văzut-o, femeia și-a dat seama că este un obiect valoros.

„Am văzut că era o bucată solidă de sticlă și că era grea, nu era un gunoi", a povestit femeia pentru Elle Decour.

Următorul ei indiciu că vaza ar fi putut fi ceva mai mult decât o descoperire banală de la magazinul de vechituri a venit atunci când a întors-o și a observat cuvântul "Murano" gravat pe ea.

Citește și: O femeie a descoperit o ușă secretă în subsolul casei sale, dar s-a înfiorat când a deschis-o. Ce ascunde aceasta, de fapt

O vază cumpărată dintr-un magazin de vechituri s-a dovedit a fi un obiect de artă

„Nu sunt un expert în sticlă, dar odată ce am văzut marcajul Murano, am știut că vreau să o cumpăr", a declarat Vincent pentru Southern Living.

Femeia a luat obiectul și l-a dus la casa de marcat, unde a fost plăcut surprinsă să afle că trebuia să plătească doar 3,99 dolari, spunând că se aștepta să coste 8 sau 9 dolari.

La întoarcerea acasă, Vincent, care crește cai de polo, a început imediat să facă cercetări în mediul online pentru a afla mai multe despre obiect. Femeia a postat o fotografie pe un grup de Facebook dedicat sticlei Murano.

„Toată lumea a fost entuziasmată de acest lucru", a spus ea.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Membrii grupului au ajutat-o să identifice vaza ca făcând parte dintr-o colecție produsă în 1940 de celebrul arhitect italian Carlo Scarpa, parte din seria "Pennellate" (care înseamnă "lovituri de pensulă" în italiană), pe care a proiectat-o pentru atelierul de sticlă Venini de pe insula Murano.

Citește și: O gospodină voia să arunce tabloul vechi din bucătărie, dar ce a descoperit apoi a lăsat-o masca. Ce era, de fapt, icoana ponosită

Cineva din grup s-a oferit să-i dea lui Vincent 10.000 de dolari pe loc pentru obiectul de artă, moment în care aceasta a știut că ar putea într-adevăr să obțină și mai mult.

În loc să accepte oferta tentantă, ea a apelat la expertiza unei case de licitații din New York.

"Am avut o convorbire telefonică grozavă în care mi s-a explicat cât de rară era această piesă", și-a amintit Vincent pentru revistă.

Experții în sticlă au mers până la Richmond pentru a confirma valoarea descoperirii, un moment despre care Vincent a spus că i-a dat fiori.

Descoperirea lui Vincent a ajuns la o sumă de neimaginat de 107.100 de dolari la o licitație, cu peste 50.000 de dolari mai mult decât se aștepta chiar și casa de licitații.

Un șofer din Cluj a fost uimit de ce i-a ieșit în față pe drum: „La ce prețuri sunt cred și eu că încep să apară și din ... Animalul care și-a făcut din nou apariția după 30 de ani în România. Ce este și cum arată...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x