Antena Căutare

Ministerul Educației lămurește ce sunt „sălile de detenție” pe care oficialii vor să le introducă în școli. Ce scop au de fapt

Reprezentanții Ministerului Educației susțin că sintagma „săli de detenție” a fost folosită în mod eronat în spațiul public. Iată ce vor oficialii să implementeze de fapt!

Galerie
Ministerul Educației lămurește ce sunt „sălile de detenție” pe care oficialii vor să le introducă în școli. | Shutterstock.com

Ministerul Educației a lămurit astăzi, 13 iunie 2024, la ce se referă „sălile de detenție” pe care oficialii vor să le introducă, specificând faptul că sintagma a fost folosită în mod eronat în spațiul public și că aceasta „nu se regăsește în document”.

Citește și: Caz revoltător în Iași! 16 elevi au ajuns la spital după ce au mâncat sandvișuri stricate primite prin programul Masa Caldă

Iată de ce românii au crezut că în școli vor fi introduse săli de detenție, dar și ce vor oficialii să implementeze de fapt!

Ministerul Educației dorește să introducă „săli de detenție în școli”

Articolul continuă după reclamă

„Având în vedere folosirea eronată, în spațiul public, a sintagmei „sală de detenție”, cu referire la una dintre prevederile proiectului de Statut al elevului, vă comunicăm că sintagma respectivă nu se regăsește în cuprinsul documentului și este o asociere cu un concept care, în proiectul propus de Ministerul Educației, are alt scop.

Pentru o informare corectă redăm conținutul integral al articolului din documentul supus consultării publice:

Art. 14 (2) În cazul elevilor care în timpul orei de curs manifestă comportamente care aduc prejudicii activității de predare-învățare-evaluare, cadrul didactic poate decide ca aceștia să desfășoare activitate în școală, în timpul orei respective, sub supravegherea unui cadru didactic sau a unui cadru didactic auxiliar, într-o sală din unitatea de învățământ stabilită pentru desfășurarea, de regulă, a unor activități de tipul: lectură suplimentară, completarea de fișe de lucru etc. În acest caz va fi informat, în scris, părintele/ tutorele/reprezentantul legal al elevului. Prin excepție, elevii cu cerințe educaționale speciale sunt preluați pentru a desfășura activitate cu personal specializat.

Reiterăm faptul că proiectul de Statut al elevului și cel al Regulamentului de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar sunt în etapa de consultare publică” este informarmea făcută în mod public pe pagina de Facebook a Ministerului Educației din România, după ce oamenii au răspândit că vor apărea săli de detenție în școlile de la noi din țară.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: Cazul revoltător al unei profesoare din Vaslui care a predat ani la rând în baza unei diplome false. Era foarte apreciată de elevi

Vestea cea nouă se regăsește în proiectul de Statut al Elevului 2024, care a fost pus în consultare publică de Ministerul Educației în ziua de miercuri, 12 iunie 2024.

Pentru un moment nu este încă foarte clar dacă elevii vor primi absență atunci ajung în sălile special amenajate, dacă acest proiect va trece de la stadiu de proiect la realitate.

Potrivit Antena 3 CNN, propunerea de introducere a unei măsuri de detenție a fost lansată încă din luna aprilie a anului trecut de sindicatele angajaților din Învățământ.

De asemenea, tot în acea perioadă, chiar cu o lună înainte de marea grevă a profesorilor, reprezentanții FSE „Spiru Haret” aveau în vedere și reintroducerea exmatriculării elevilor în lege, amenzi pentru părinți, dar și ca nota la purtare să fie luată în calcul la admiterea la liceu sau Bacalaureat.

Citește și: Patru oi au fost înscrise la școală pentru ca instituția să nu se închidă. Cazul de necrezut a avut loc în Franța

Vezi mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro

Cât costă primii pepeni de Dăbuleni apăruți în piețele din România. Prețul pentru un kilogram i-a luat prin suprindere p... ANAF atenționează populația cu privire la o nouă metodă de fraudă! Escrocii trimit mesaje sub numele Instituției...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 10 ianuarie 2025. Prin ce probe au trecut concurenții la Power Couple România
Super Neatza, 10 ianuarie 2025. Prin ce probe au trecut concurenții la Power Couple România Vineri, 10.01.2025, 10:32
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x