Antena Căutare

Caz revoltător în Iași! 16 elevi au ajuns la spital după ce au mâncat sandvișuri stricate primite prin programul Masa Caldă

Elevii au început să se simtă rău imediat după ce au consumat mâncarea alterată! A fost demarată o anchetă epidemiologică!

Sandvișuri alterate
16 elevi au ajuns la spital după ce au mâncat sandvișuri stricate primite prin programul Masa Caldă | Antena 3 CNN

Direcția de Sănătate Publică Iași a început o anchetă epidemiologică în comuna Strunga după ce 16 elevi au ajuns la spital din cauza mâncării stricate pe care au primit-o la școală prin programul Masa Caldă – hrana sănătoasă.

Iată ce s-a întâmplat și ce spun autoritățile!

Citește și: Cazul revoltător al unei profesoare din Vaslui care a predat ani la rând în baza unei diplome false. Era foarte apreciată de elevi

16 elevi au ajuns la spital după ce au mâncat sandvișuri stricate primite de la școală

Articolul continuă după reclamă

Caz revoltător în Iași după ce 16 elevi au mâncat sandvișurile pe care le-au primit de la școală prin programul Masa Caldă- hrana sănătoasă și au început să se simtă rău.

Copiii ar fi început să aibă stări de rău după ce în timpul pauzei mari au consumat mâncarea pe care au primit-o de la școală.

Aceștia au ajuns la spital, iar autoritățile au deschis o anchetă epidemiologică la unitatea de învățământ din localitatea Stunga, Iași.

Citește și: La ce ora începe Bacul în 2024. Ce se întâmplă cu elevii care întârzie, conform regulamentului

Pentru că la școala din localitatea Strunga nu există un spațiu special amenajat unde elevi pot lua masa, aceștia primesc sandvișuri în loc de mâncare prin intermediul programului Masa Caldă conceput special pentru ei.

Imediat după ce au mâncat sandvișurile respective, cei 16 elevi au început să se simte foarte rău și au fost duși direct la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Elevii au ajuns la cabinetul medicului de familie care a solicitat intervenția ambulanțelor. O parte dintre copii prezentau forme mai ușoare , a mărturisit Marius Voicescu, purtător de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Iași, potrivit Antena 3 CNN.

Au prezentat greaţă, vărsături, modificări de scaun. Numărul de cazuri până la acest moment fiind de 16 a menționat și Diana Cimpoescu, şef Unitate de primire urgențe (UPU) SMURD Iaşi.

Citește și: Povestea incredibilă a acestui om al străzii care a absolvit o facultate de prestigiu! Cum a reușit să facă acest lucru

Părinții sunt extrem de revoltați, mai ales că, nici măcar nu au fost anunțați de faptul că elevii au fost duși la spital după ce au mâncat sandvișuril în care se presupune că ar fi fost carne stricată.

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a luat probe din sandvișurile elevilor şi a demarat o anchetă epidemiologică.

Copiii au manifestat probleme digestive și chiar alergice imediat după ce au consumat sandvișurile alterate.

Pentru un moment ancheta epidemiologică este în desfășurare, fiind așteptate rezultatele de laborator unde se prelucrează probele prelevate de la elevi.

Reprezentanții oficiali ai instituției au mai transmis faptul că în funcție de rezultatele controlului, Direcția de Sănătate Publică Iași va lua măsurile corespunzătoare.

Nu este primul caz în care elevii și studenții din România primesc mâncare alterată în cadrul instituțiilor în care învață, în luna noiembrie a anului trecut un student semnalând problemele de acest gen care au avut loc în cadrul Academiei de Poliție.

Citește și: Un bărbat din Iași a primit trei ani și patru luni de închisoare pentru că a mâncat o ciorbă rădăuțeană. Cum a fost posibil

Prețul chiriilor a explodat în aproape toată țara. Un singur oraș din România își păstrează prețurile... Supă cremă de brânză, preparatul pe care mulți spun că nu l-ar încerca, dar pe care alții îl adoră. Cum se prepară simpl...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa sezonul 9, 26 iunie 2024. Cristina, deranjată de gestul lui Alex de a o chema pe Maria Lungu în casa băieților
Mireasa sezonul 9, 26 iunie 2024. Cristina, deranjată de gestul lui Alex de a o chema pe Maria Lungu în casa băieților Miercuri, 26.06.2024, 14:15
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x