Antena Căutare

Oraşul din România în care se trăieşte ca în străinătate și locurile de muncă sunt plătite bine. Calitatea vieții este ridicată

Românii se pot mândri cu un oraș care ocupă locul 10 în topul orașelor din Europa cu cea mai bună calitate a vieții. Pentru mulți, când aud despre ce oraș este vorba, nu este deloc de mirare, având în vedere că a fost inclusiv Capitala Tineretului l un moment dat și se aude numai de bine despre el. Însă, și costul vieții este unul mare!

imagine din cluj cu lumini si cladiri Galerie
Oraşul din România în care se trăieşte ca în străinătate și locurile de muncă sunt plătite bine. | shutterstock.com

În acest oraș din România, traiul este considerat mai plăcut decât în multe capitale europene. Locuitorii sunt încântați de faptul că găsesc cu ușurință locuri de muncă în special.

Orașul ocupă poziția a zecea în clasamentul orașelor europene cu cea mai înaltă calitate a vieții. Conform unui raport realizat de Uniunea Europeană, Zurich, un oraș elvețian, ocupă prima poziție în acest top, conform informațiilor prezentate de Politico.eu, potrivit Observator.

Citește și: Câte ore pe an pierde în trafic un șofer din București. Între cele mai aglomerate orașe din lume se află și Capitala

Orașul din România care ocupă locul 10 în topul orașelor din Europa cu cea mai bună calitate a vieții

Raportul, format din 112 pagini, se bazează pe rezultatele unui sondaj efectuat între ianuarie și aprilie 2023 în orașe din țările membre ale Asociației Europene a Liberului Schimb (AELS), Regatul Unit, Balcanii de Vest și Turcia. Acesta a implicat interviul a 71.153 de rezidenți din 83 de orașe.

Citește și: IKEA retrage de urgență un produs de la vânzare. Cei care l-au achiziționat sunt îndemnați să înceteze utilizarea lui

LOCUL 10

Cluj-Napoca, al doilea cel mai populat oraș din țară. În Cluj-Napoca, 94% dintre locuitori s-au declarat mulțumiți de viața în oraș. Având un sector tehnologic în plină expansiune, orașul se află pe locul al doilea și în ceea ce privește oportunitățile de angajare, 73% dintre locuitori spunând că este ușor să găsești un loc de muncă bun în oraș.

LOCUL 9

Braga, desemnat cea mai bună destinaţie europeană în 2021. Dar nu este doar un loc grozav pentru turişti: şi rezidenţii îl iubesc. 94% dintre cei chestionaţi spun că sunt mulţumiţi că locuiesc în oraşul lor. Braga este, de asemenea, considerat un oraş sigur (84% dintre persoanele chestionate au spus că se simt în siguranţă să meargă singuri noaptea) şi un loc bun de locuit pentru imigranţi, pentru persoanele în vârstă şi familiile cu copii mici.

LOCUL 8

Rostock, din Germania. Aici, 94% dintre locuitorii chestionaţi s-au declarat mulţumiţi cu viața lor în oraș. Rostock este, de asemenea, un loc bun pentru persoanele în vârstă şi familiile cu copii mici (al doilea şi, respectiv, al şaselea cel mai bun loc din Europa). 85% dintre persoanele chestionate au spus că sunt mulţumite de situaţia lor personală la locul de muncă; oraşul se află pe primul loc în Europa în această privinţă.

LOCUL 7

Geneva. 95% dintre persoanele chestionate sunt mulţumite că locuiesc aici. Deşi Geneva ocupă o poziţie înaltă în alte câteva categorii (83 la sută la satisfacţia locului de muncă), oraşul ocupă ultimul loc pentru accesibilitatea locuinţelor. Doar 8 la sută dintre persoanele chestionate au spus că este uşor să găseşti locuinţe bune la un preţ rezonabil în acest oraş, ceea ce nu este chiar o surpriză.

LOCUL 6

Stockholm, din Suedia, unde temperaturile nordice neiertătoare nu par să fie atât de deranjante pentru locuitorii orașului, 95% dintre oameni mulţumiţi cu viața în acest oraș. Stockholm este, în general, considerat un loc bun în care să locuiască persoanele din comunitatea LGBTQ+ (se situează pe locul şapte în Europa). Dar, ca şi Geneva, mulţi locuitori se plâng că nu este deloc uşor să găseşti locuinţe la preţuri accesibile.

LOCUL 5

Gdańsk. Semnificaţiile istorice ale acestui oraș sunt recunoscute, dar el găzduieşte și unul dintre cele mai mari porturi ale Mării Baltice. În Gdansk, 95 la sută dintre oameii din oraș sunt mulțumiți de viața lor. Este, de asemenea, văzut ca un loc bun pentru imigranţii din alte ţări pentru a trăi, iar 92% dintre persoanele chestionate au spus că sunt mulţumite de facilităţile culturale din oraş.

Pe locul 4 se află Leipzig, situat în Germania de Est, pe locul 3 se află Copenhaga, din Danemarca, pe locul 2 se află Groningen, din Olanda, iar pe locul 1 este clasat Zurich, din Elveţia. Mai multe informații despre acest subiect sunt disponibile pe Observator News.

Citește și: Șoarece „obsedat” de curățenie, surprins în timp ce așează lucrurile unui poștaș | VIDEO. Imagini desprinse parcă dintr-o animație

Încă o veste bună pentru profesori după ce au fost majorate salariile. Statul le poate acorda o nouă sumă de bani... Injecția pentru slăbit care a devenit virală în SUA. Nutriționiștii reacționează și vorbesc despre administrarea medicam...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x