Antena Căutare

Injecția pentru slăbit care a devenit virală în SUA. Nutriționiștii reacționează și vorbesc despre administrarea medicamentului

De curând în Statele Unite a luat amploare un nou fenomen cu privire la pierderea în greutate. Nutriționiștii au reacționat imediat. Iată ce susțin despre injecția care se poate folosi în lupta cu kilogramele în plus.

Imagine cu o injecție pentru slăbit. Galerie
Injecția pentru slăbit care a devenit virală în SUA. | Shutterstock

Injecția minune a ajuns foarte repede virală pe internet, acolo unde mai multe persoane o promovează ca fiind o soluție inedită în lupta cu kilogramele în plus.

Citește și: Un trend de slăbit rapid în greutate face ravagii și îi lasă pe oameni fără asigurarea de sănătate. Ce au ajuns oamenii să facă

Fenomenul a luat amploare și tot mai mulți oameni au început să o promoveze fără să ia în calcul efectele adverse care pot apărea. Iată de ce nutriționiștii au reacționat la subiectul atât de popular.

Ce este injecția pentru slăbit care a devenit virală în Statele Unite ale Americii

După ce în mediul online au apărut tot mai multe recomandări cu privire la injecția minune care promite pierderea în greutate, iar oamenii au început să o promoveze fără sa consulte medicii, nutriționiștii au simțit nevoia să intervină într-un număr cât mai mare pentru a face câteva precizări.

Zepbound este o injecție care are scopul de a ajuta oamenii să scape de kilogramele în plus care urmează să fie aprobată de Administrația americană pentru alimente și medicamente (FDA).

Acest medicament a fost trecut pe lista medicamentelor pentru combaterea obezității în noiembrie 2023 și urmează să primească aprobare pentru ca cei care au nevoie să o poată folosi.

Medicamentul se bazează pe un ingredient activ numit tirzepatida și reprezintă un factor important ce aduce rezultatele promise. Ingredientul principal are rolul de a imita un hormon numit GLP-1 care se eliberează din intestine atunci când oamenii mănâncă pentru a stimula o producție de insulină potrivită și pentru a ajuta la reglarea glicemiei. Acest hormon are rolul, de asemenea, de a diminua pofta de mâncare și de a crește senzația de sațietate.

Citește și: O tânără care cântărea 158 de kilograme s-a transformat total după ce a slăbit 88 de kilograme. Azi vor s-o aibă drept iubită

Ce transmit nutriționiștii

„Medicamentele pentru pierderea în greutate trebuie să fie utilizate împreună cu modificări ale stilului de viață, cum ar fi exercițiile fizice și o dietă sănătoasă. Dar, prea des, oamenii le consideră ca fiind o soluție- minune pentru pierderea în greutate” a transmis Mandy Conrad, doctor nutriționist și profesor clinician în nutriție și dietetică la Mississippi State University pentru The Converstaion

„Sunt dietetician și educator în dietetică. Fie că mă ocup de consilierea pacienților, predau studenților sau lucrez în comunitatea mea pentru a aborda provocările legate de accesul la alimente și alimentația sănătoasă, mă concentrez pe bunăstarea generală. Sunt pasionată să ajut oamenii să ia decizii informate și realiste în materie de sănătate, în funcție de circumstanțele lor și să-i ajut să vadă oportunități pentru a depăși barierele pe care le pot întâlni” a mai adăugat doctorul nutriționist, Mandy Conrad.

Deși medicii pot fi de acord cu astfel de tratamente, aceștia menționează, de asemenea, faptul că „cercetările privind efectele pe termen lung ale acestor medicamente mai noi pentru pierderea în greutate sunt limitate”.

Nu în urmă cu mult timp au apărut avertizări și cu privire la Ozempic, un alt tratament minune care promite scăderea în greutate, luându-se în calcul faptul că este de fapt un medicament destinat persoanelor ce suferă de diabet de tip 2 și care are totuși rezultate, dar pe care oamenii trebuie să-l folosească cu recomandarea de la medic.

Citește și: Cum arată acum Mihaela Tatu, după ce a slăbit 30 de kilograme. Care a fost metoda prin care a reușit să scadă în greutate așa mult

Oraşul din România în care se trăieşte ca în străinătate și locurile de muncă sunt plătite bine. Calitatea vieții este r... O femeie a găsit sub scările din casa un placaj care ascundea un mare secret. Descoperirea i-a tăiat respirația...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x