Antena Căutare

Pepenii de Dăbuleni se vând acum la un preț de nimic. Ce spun fermierii despre tonele de pepeni care rămân pe tarabe

Prețul pepenilor de Dăbuleni a scăzut drastic! Iată cu cât se vinde acum un kilogram!

Galerie
Pepenii de Dăbuleni se vând acum la un preț de nimic | Shutterstock.com

Dacă la jumătatea lunii iunie primii pepeni de Dăbuleni se vindeau cu 4 lei pe kilogram la tarabe și cu 6 lei pe kilogram la marile supermarketuri, acum fermierii sunt nevoiți să îi vândă la prețuri de nimic pentru a-și putea recupera investițiile făcute.

Citește și: Cum să îți dai seama dacă pepenele este copt sau dulce, fără să îl tai. Metoda cu care nu vei da greș

Iată cu cât a ajuns să se vândă kilogramul de pepene la începutul lunii iulie 2024!

Pepenii de Dăbuleni se vând acum la un preț de nimic

Articolul continuă după reclamă

Anul 2024 a venit la pachet cu o serie de provocări uriașe pentru cultivatorii de pepeni din cauza condițiilor meteo care au afectat grav culturile.

Atât furtunile, grindina, cât și canicula și-au pus vizibil amprenta asupra recoltelor, iar acum fermierii sunt nevoiți să își vândă pepenii la prețuri de nimic.

Spre exemplu, la un târg en-gros din Dăbuleni, prețul a scăzut drastic de la 4 lei pe kilogram la 50 de bani pe kilogram.

Producătorii sunt dezamăgiți și nu se mai gândesc la profit, ci doar la recuperarea banilor investiți:

„Profit, de unde…. ne gândim să scoatem ce am băgat” a spus unul dintre producătorii locali pentru Gândul.

Întrebat de ce nu se vând pepenii, deși este sezonul lor, producătorul a recunoscut că nu știe exact, cu toate că prețul este mult mai ieftin față de aceeași perioadă a anului trecut.

De asemenea, fermierul a recunoscut că a avut 4 tone de pepeni pe care le-a ținut la vânzare, dar care au sfârșit stricându-se.

„Și acum dacă se strică ce să facem? Că așa ne trebuie. Profit de unde…. ne gândim să scoatem ce am băgat”, a mai adăugat producătorul nemulțumit.

Bărbatul resemnat a motivat că oferta este mai mare decât cererea, iar prețul mic ar fi singura variantă prin care ar putea să recupereze banii investiți.

„În Dăbuleni se cultivă peste 750 de hectare de pepeni din suprafața de peste 2.500 de hectare cultivate la nivelul județului Dolj” scrie sursa citată anterior.

De asemenea, Oltenia este o regiune extrem de importantă pentru cultivarea pepenilor, care ajung în piețele și magazinele din toată țara.

Citește și: Cât a ajuns să coste în prezent Dacia 1300! Un german scoate la vânzare un vehicul istoric „în stare excelentă”

Cât de benefic este pepenele pentru organism

Pepenele verde conține o foarte mare cantitate de apă, dar și o mulțime de vitamine, care ajută la o hidratare foarte ușoară, mai ales în timpul verii atunci când temperaturile ridicate sunt extrem de greu de suportat.

De asemenea, pepenele este extrem de eficient și în cazul celor care își doresc să slăbească, pentru că, integrat într-o dietă echilibrată, face minuni.

Dat fiind faptul că are puține calorii, acesta poate fi consumat chiar și în loc de desert, având un gust dulce, dar de la care nu riști să acumulezi kilograme în plus.

Citește și: O nouă garsonieră din Cluj face furori pe internet. Cu cât se vinde locuința de doar 28 mp

Elevii români care au obținut două medalii de aur, patru de argint şi două de bronz la Olimpiada Europeană de Geografie ... O studentă din București și-a dat părinții în judecată, obligându-i să-i plătească lunar suma de 2000 de lei. Reacția pâ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 4 octombrie. Valentin Butnaru și Ana Bodea au câștigat suma de 25.000 de lei!
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 4 octombrie. Valentin Butnaru și Ana Bodea au câștigat suma de 25.000 de lei! Vineri, 04.10.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x