- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Cu siguranță fiecăruia i s-a întâmplat, măcar o dată, să cumpere un pepene care să fie fad sau chiar crud. Dar există, spun cei care se pricep la asta, mai multe metode prin care să alegi fructul vedetă al verii. Așa nu vei da greș!
Citește și: Rețetă de înghețată de pepene sănătoasă și delicioasă. Este perfectă pentru o zi toridă de vară
Cum să deosebești pepenele roșu copt de cel crud
Una dintre cele mai utilizate metode este verificarea unei pete. Mai precis, verifică pata de contact, adică partea pepenelui care a stat pe sol. Aceasta ar trebui să fie galben-crem. În cazul în care este albă sau verde, atunci pepenele nu este suficient de copt, potrivit Gustos.ro, citat de Spynews.
Pe lângă această metodă, există și alte aspecte de care trebuie să ții cont atunci când testezi un pepene. De exemplu, coaja ar trebui să aibă un aspect mat, nu lucios. Un aspect prea lucios poate indica faptul că pepenele nu este complet copt.
Greutatea este un alt indicator că pepenele este aromat și dulce. Un pepene care este copt va avea întotdeauna o greutate mai mare. Având în vedere că pepenii sunt 90% apă, un pepene greu va conține o cantitate mai mare de apă, ceea ce înseamnă că va fi și mai suculent. Pepenii trecuți au acel miez făinos, drept urmare sunt mult mai ușori, potrivit gandul.ro.
Un alt sfat este să eviți pepenii cu denivelări sau părți deformate. Alege un pepene cu o formă simetrică. În schimb, liniile mici, maro sau chiar cicatricile sunt bune indicii că pepenele a fost polenizat bine.
Pentru a testa dacă pepenele este copt, bate ușor cu degetele pe coaja pepenelui. Dacă sună a gol atunci fructul este numai bun de consumat.
Un alt aspect de care trebuie să ții cont atunci când alegi un pepene este codița. Dacă aceasta este verde înseamnă că fructul nu este copt. Când pepenele s-a copt, codița se usucă de la sine; în unele cazuri chiar se rupe.
E bine sau nu să ții pepenele în frigider
Pepenele verde este în proporție de 92% apă, potrivit Food Network, ceea ce explică de ce se mănâncă în special pe timpul verii, când este nevoie de hidratare. În plus este bogat în antioxidanți, licopen, betacaroten și vitamina C.
Însă, contrar opiniei generale, specialiștii spun că nu e o idee bună să îl depozităm în frigider, mai transmite gandul.ro.
Rețetă de frappé cremos și răcoritor. Îți dă energie pentru întreaga zi...