Antena Căutare

Prețul merdenelelor din aeroport. Călătorii au privit stupefiați

Prețurile din aeroport continuă să surprindă! Iată la ce sumă ajunge o simplă merdenea cu brânză în Aeroportul Internaţional Henri Coandă în 2024.

Colaj imagini aeroport Galerie
Prețul merdenelelor din aeroport. | Antena 3 CNN / Shutterstock

Nu mai este o surpriză faptul că prețurile alimentelor din aeroport pot ajunge la sume pe care mulți nici nu și le pot închipui, însă prețul unei merdenele i-a stupefiat atât pe români, cât și pe străini.

Iată cu ce preț se vinde o merdenea în magazinele din incinta Aeroportului Internațional Henri Coandă.

Citește și: Cât costă un kilogram de roșii românești! Prețul din piețe îi poate lua prin surpindere pe mulți

Cât costă o merdenea în aeroport

Recent, călătorii care și-au dorit să-și achiziționeze o gustare din magazinele din incinta aeroportului au avut parte de o supriză mai puțin plăcută atunci când au văzut cât costă o merdenea de doar 160 de grame.

Potrivit Antena 3 CNN, merdeneaua cu brânză se ridică la prețul unui meniu compus dintr-o porție considerabilă de carne cu garnitură și salată dintr-o altă locație din București, iar acest lucru provoacă dezamăgire și dezgust pentru mulți.

Prețul de 20 de lei este criticat de călători, pentru că în mod normal prețul acesteia nu ar depăși suma de 5 - 6 lei în alte locații.

Deși prețul este unul cu adevărat exagerat, oamenii cumpără produsele de patiserie de acolo, neavând o altă alternativă mai bună.

Citește și: Hotelul care îți dă banii înapoi dacă plouă în vacanță. Cât costă o noapte de cazare aici

Pentru că majoritatea călătorilor ajung mult mai devreme în locație, de cele mai multe ori chiar și cu 3 ore înainte de îmbarcare, aceștia se regăsesc în situația de a deveni clienții restaurantelor sau magazinelor din aeroport, fie că vor sau nu.

Timpul de așteptare este foarte mare, iar faptul că trecerea de securitate cu recipiente care depășesc cantitatea de 100 de ml este încă interzisă, oamenii sunt nevoiți să-și achiziționeze chiar și apă, suc, sau cafea de la magazinele respective.

Astfel, o simplă masă achiziționată din aeroportul din Capitală poate ajunge la nu mai puțin de 100 de lei de persoană, dacă sunt luate în calcul şi alte necesități precum o sticlă cu apă sau poate un desert.

Deși prețurile din aeroport au fost întotdeauna mari, în ultima perioadă produsele comercializate au cunoscut prețuri la care nimeni nu s-ar fi așteptat.

Pasagerii au devenit tot mai mâhniți în ultima perioadă și își arată ori de câte ori au ocazia nemulțumirile cu privire la prețurile explodate față de comercianții care lucrează acolo.

Citește și: Cu cât se vinde 1 kilogram de carne de miel cu două luni înainte de Paște. Inflația pune probleme gospodinelor

Cu toate acestea, există o explicație foarte simplă pentru care prețurile din aeroporturi sunt mult mai mari decât în alte magazine. Costurile suplimentare implicate în gestionarea unui spațiu din incinta locației precum: chiria, taxele și costurile de operare sunt doar câțiva dintre factorii care duc la apariția unor prețuri de speriat.

Un alt motiv în acest sens este reprezentat de faptul că aeroporturile au posibilitatea de a percepe prețuri mult mai mari pentru că există o cerere mare, dar și pentru că există monopol în cazul unor anumite servicii.

Totodată, logistica și securitatea au o contribuție la fel de importantă în acest sens.

Revoltă în rândul părinților după ce au aflat că Erika Isac, interpreta piesei Macarena, va cânta la Balul Bobocilor, în... Sculptura „Hidra” de la Iași, vandalizată și comparată cu un demon de locuitori, a fost scoasă la licitație. Cu cât se v...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x