Antena Căutare

Programul „Rabla Plus 2024” continuă cu o nouă etapă! Când încep înscrierile

Administrația Fondului pentru Mediu organizează o nouă sesiune de înscriere în cadrul Programului Rabla Plus. Iată când încep înscrierile și care sunt sumele alocate de această dată!

Galerie
Programul „Rabla Plus 2024” continuă cu o nouă etapă! Când încep înscrierile | Shutterstock.com

Administrația Fondului pentru Mediu organizează o nouă sesiune de înscriere pentru persoanele juridice, unitățile administrativ-teritoriale și instituțiile publice în cadrul Programului Rabla Plus.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de AFM, înscrierile se realizează prin încărcarea în aplicaţia informatică a documentelor necesare, în limita sumelor alocate.

Citește și: IKEA retrage de urgență de la vânzare două modele de baterii externe. Riscul de incendiu este mare

Iată când încep înscrierile și care sunt sumele alocate de această dată!

Articolul continuă după reclamă

Programul „Rabla Plus 2024” continuă cu o nouă etapă!

Începând cu data de 22 iulie va debuta o nouă etapă de înscrieri în Programul „Rabla Plus 2024" pentru persoane juridice, primării şi instituţii publice.

Prin intermediul acestui program solicitantul beneficiază de ecotichet la achiziţionarea unui autovehicul nou în schimbul predării spre casare a cel puţin unui autovehicul uzat, scrie Agerpres.ro.

Ceea ce este important de știu este faptul că se pot preda spre casare maximum două autovehicule uzate.

Cuantumul ecotichetului, indiferent de numărul de autovehicule uzate predate spre casare, este de:

  • 25 500 lei - pentru achiziţionarea unui autovehicul nou pur electric sau a unui autovehicul nou cu pilă de combustie cu hidrogen, cu excepţia motocicletelor
  • 13 000 lei - pentru achiziţionarea unui autovehicul nou electric hibrid, exceptând motocicleta, care generează maximum 80 grame CO2/km în sistem WLTP
  • 13 000 lei - pentru achiziţionarea unei motociclete electrice

Ecotichetul se acordă pentru achiziţionarea unui autovehicul electric a cărui valoare nu depăşeşte suma de 70 000 euro, cu TVA inclusă.

Instituţiile publice şi UAT beneficiază de un ecotichet în cuantum de 120 000 de lei la achiziţionarea unui autovehicul nou, fără a fi obligate să predea spre casare o maşină uzată.

Citește și: Alertă alimentară! Un nou produs este retras de la vânzare din cauza posibilității infestării cu Salmonella

Sume alocate pentru cea de a doua etapă de înscrieri

Sumele alocate pentru etapa a doua de înscrieri, organizată în perioada 22 iulie - 18 august 2024, sunt următoarele:

  • persoane juridice – 240 000.000 lei
  • unități administrativ-teritoriale și instituțiile publice – 120 000 000 lei

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Programul „Rabla Plus” va mai avea o a treia etapă de înscriere, transmit oficialii:

Iată cum va fi împărţită:

  • pentru persoane juridice şi UAT, în perioada 19 august - 19 septembrie 2024 (cu bugete de 100 000 000 lei la fiecare categorie de solicitanţi)
  • pentru persoane fizice, între 19 şi 25 noiembrie, cu o alocare bugetară de 100 000 000 lei.

Programul Rabla Plus oferă stimulente financiare considerabile pentru achiziționarea unor mașini noi, electrice sau hibride, fapt care încurajează reducerea emisiilor poluante și promovează mobilitatea durabilă.

Românii consideră că acest program este benefic , mai ales că primesc ajutor pentru achiziționarea unor mașini care sunt mult mai eficiente din punct de vedere energetic, mai puțin poluante și mult mai avantajoase pe termen lung din punct de vedere al costurilor de întreținere.

Astfel, prin acordarea acestor prime de casare și subvenții pentru mașinile ecologice, programul reușește să-i motiveze pe oameni să-și îndrepte atenția spre autoturismele care sunt mult mai prietenoase cu mediul înconjurător.

Citește și: Turiștii cazați la un hotel au încremenit atunci când au văzut ce covor există pe unul dintre holuri

I-au fost furați 36 000 de lei doar prin câteva click-uri. Românca a crezut că era o simplă reclamă, iar hackerii au păc... Locuri pline de ambrozie din București pe care trebuie să le eviți dacă ești alergic. Planta interzisă crește în neștire...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x