Antena Căutare

Veste extraordinară pentru români. Nicio pensie nu va scădea și peste 3,8 milioane de pensii vor fi mai mari de luna aceasta

Ministerul Muncii a anunțat finalizarea recalculării pensiilor din sistemul public la timp! Iată ce au transmis oficialii!

Galerie
Veste extraordinară pentru români. Nicio pensie nu va scădea și peste 3,8 milioane de pensii vor fi mai mari de luna aceasta | Hepta

Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale a anunţat că a finalizat, prin Casa Naţională de Pensii Publice, recalcularea pensiilor din sistemul public la timp şi, drept urmare, peste 82% dintre pensionarii din sistemul public vor beneficia de o creştere a pensiei începând din această lună şi nicio pensie va scădea, scrie News.ro .

Citește și: Cum se poate contesta decizia de recalculare a pensiei. Recomandarea făcută de Ministrul Muncii

Iată ce au transmis oficialii!

Veste extraordinară pentru români. Nicio pensie nu va scădea și pste 3,8 milioane de pensii vor fi mai mari de luna aceasta

Articolul continuă după reclamă

„Concret, peste 3,8 milioane de pensionari vor avea o majorare a pensiei din septembrie 2024, media de creştere fiind de 26,65%. Această creştere se adaugă indexării de 13,8% aplicată la 1 ianuarie 2024 tuturor pensiilor, rezultând într-o creştere cumulată de peste 40% pentru cei mai mulţi dintre pensionari în acest an”, a transmis Ministerul Muncii potrivit sursei citate anterior.

„Subliniem că nicio pensie nu scade. Chiar dacă în decizia de recalculare primită recent apare o sumă mai mică decât #pensia din luna august 2024, se menţine cuantumul cel mai favorabil, adică pensia în plată”, au adăugat reprezentanții.

Un aspect foarte important în acest sens este reprezentat de faptul că dacă cei care beneficiază de indemnizația socială pentru pensionari primesc decizia de recalculare cu o valoare indicată mai mică de 1 281 de lei, aceștia vor continua să primească suma de 1.281 de lei.

De asemenea, oficialii transmit faptul că recalcularea pensiilor s-a realizat pe baza a trei componente esenţiale:

  • punctele de contributivitate
  • punctele de stabilitate
  • punctele asimilate.

Cea mai mare influenţă asupra cuantumului final al pensiei au avut”, subliniază MInisterul Muncii.

Citește și: Ce pensie are Silviu Prigoană după recalculare. Până acum, fostul om de afaceri primea suma de 11.000 de euro

Fondurile de pensii facultative, în creștere cu 28% față de luna iulie a anului 2023

Fondurile de pensii facultative aveau active în valoare de 5,45 miliarde de lei, la finalul lunii iulie, în creştere cu 28% comparativ cu nivelul înregistrat la aceeaşi dată a anului anterior, conform unui raport al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) citat de Agerpres.ro .

„Cele mai multe investiţii au fost efectuate local (96%), majoritatea fiind denominate în lei (89,8%)” sunt informațiile care se menţionează în raport.

În plus, potrivit sursei menționate anterior, valoarea contribuţiilor virate în luna iulie a fost de 66,1 milioane lei, în timp ce contribuţia medie a fost de 171 lei.

Titlurile de stat deţineau cea mai mare pondere în cadrul activelor, de 3,54 miliarde de lei, respectiv 65%. Pe locul doi se aflau acţiunile, cu 1,46 miliarde de lei (26,8%). Obligaţiunile corporative se situau pe locul trei din acest punct de vedere, cu 183,17 milioane de lei, respectiv 3,4% din totalul activelor.

Potrivit datelor ASF, fondurile de pensii facultative aveau 772.033 de participanţi în luna iulie 2024.

Pe Pilonul III sunt active următoarele fonduri de pensii: Aegon Esential, Azt Moderato, Azt Vivace, BCR Plus, BRD Medio, Generali Stabil, NN Activ, NN Optim, Pensia Mea şi Raiffeisen Acumulare.

Sursa: Agerpres.ro / News.ro

Citește și: Ce pensie va avea Irinel Columbeanu după recalculare. Suma este sub așteptările multora

Raed Arafat trage un semnal de alarmă! Șeful DSU îi sfătuiește pe români să activeze RO-Alert după potopul de pe litoral... Parlamentul a adoptat neimpozitarea pensiilor sub 3.000 de lei. De când va fi aplicată măsura...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x