Antena Căutare

Cum se poate contesta decizia de recalculare a pensiei. Recomandarea făcută de Ministrul Muncii

Orice persoană care consideră că pensia i-a fost recalculată greșit poate depune o contestație. Iată care sunt pașii de urmat!

Galerie
Cum se poate contesta decizia de recalculare a pensiei. Recomandarea făcută de Ministrul Muncii | Hepta

Chiar Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, i-a încurajat pe pensionarii care nu sunt mulțumiți de rezultatele obținute după recalculare să se adreseze caselor teritoriale de pensii în vederea verificării calculelor, potrivit gandul.ro.

Iată, mai jos, care sunt pași de parcurs în cazul în care te numeri printre cei care consideră că pensia le-a fost recalculată greșit!

Citește și: Ce pensie va avea Irinel Columbeanu după recalculare. Suma este sub așteptările multora

Pașii de urmat pentru a contesta recalcularea pensiei

Articolul continuă după reclamă

Până acum, sute de pensionari s-au dus la Casele de Pensii din întreaga țară cu dosare prin care solicită corectarea erorilor de după recalculare. Din acest motiv, este bine de știut ce pași trebuie să parcurgi dacă ești convins că pensia ți-a fost recalculată greșit.

Recalcularea pensiilor reprezintă un proces complex, care poate duce uneori la greșeli ce influențează direct veniturile pensionarilor.

Examinați decizia de recalculare

Începeți prin a analiza cu atenție decizia primită de la Casa de Pensii. Astfel, comparați punctajul din ultima decizie de pensionare cu cel din decizia de recalculare. Aici trebuie să aveți trecute și punctele de stabilitate, calculate pe baza stagiului de cotizare, dar și punctajul anterior.

Calculați punctele de stabilitate

Punctele de stabilitate pot fi verificate chiar de către pensionari. Potrivit indicațiilor Ministrului Muncii, avem următoarele situații:

  • pentru stagiile mai lungi de 25 de ani se adaugă 0,5 puncte;
  • pentru stagiile între 30 și 35 de ani, se adaugă 0,75 puncte;
  • iar pentru stagiile de peste 35 de ani, se adaugă un punct.

Contactați casa teritorială de pensii

Dacă observați discrepanțe sau aveți nelămuriri și întrebări, adresați-vă casei teritoriale de pensii care a emis decizia. Cei de acolo vor verifica dacă datele din dosarul dumneavoastră corespund cu cele din aplicația informatică. În cazul în care este necesar, se vor face inclusiv verificări suplimentare, care pot merge până la consultarea dosarului din arhivă.

Nu în ultimul rând, ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a subliniat că pensionarii pot solicita o revizuire a deciziei de recalculare a pensiei, fie din oficiu, fie la cererea lor, mai transmite gândul.ro, care citează Cancan.

Citește și: Ce pensie are Silviu Prigoană după recalculare. Până acum, fostul om de afaceri primea suma de 11.000 de euro

Ora de iarnă 2024. Când dăm ceasul cu o oră înapoi... Rezultate Loto azi, 1 septembrie 2024. Numerele câștigătoare duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x