Căutare Live

Aglomerația de la metrou, combătută prin permiterea accesului cu telefonul. Poate fi aceasta o soluție pentru București?

Permiterea accesului cu telefonul mobil la metrou ar putea fi o soluție perfectă pentru înlăturarea traficului.

Cetățenii din alte colțuri ale lumii care s-au săturat de aglomerația de la metrou, vin cu idei noi. Încercând să rezolve această problemă, autoritățile din Hong Kong și din Dubai au găsit o soluție modernă. Începând de anul viitor, în aceste orașe, accesul la metrou se va putea face cu telefonul mobil. Astfel, cozile vor putea fi evitate.

În Hong Kong și Dubai se va putea intra la metrou cu telefonul

Începând de anul viitor, 91 de staţii de metrou din Hong Kong vor fi dotate cu un sistem de acces cu ajutorul telefonului. Călătorii vor intra la metrou după ce vor scana un cod QR la trecerea de turnichete.

Din 2020, și persoanele care folosesc transportul în comun din Dubai vor putea plăti călătoriile folosind telefoanele mobile. După ce vor activa cardul virtual dedicat transportului, utilizatorii își vor atinge pur și simplu telefoanele pe porțile electronice din stațiile de metrou pentru a intra și ieși. După lansarea sistemului de anul viitor, pasagerii vor putea să folosească sistemul pentru a-și plăti tariful la alte mijloace de transport public. De asemenea, călătorii vor putea să plătească taxele de parcare cu ajutorul cardului virtual.

Se poate realiza accesul la metrou cu telefonul și în București?

Foto: Aglomerație la metrou, Piața Victoriei

În România există infrastructura necesară pentru a se implementa acest sistem. ”Din punct de vedere tehnic este destul de ușor, însă trebuie să luăm în considerare infrastructura de validare a biletelor la metrou sau a transportului în comun. Un asemenea sistem de validare acces este deja funcțional pentru autobuze în București, dar sistemul este conceput pentru anumite carduri de acces ce se pot achizitiona din rețeaua STB. Principiul de validare este similar prin tehnologia NFC (Near-field communication). Cât despre accesul la metrou în Bucuresti, turnicheții sunt deja echipați cu o asemenea tehnologie, dar nu este folosită sau nu a fost dată în folosința călătorilor”, spune IT-istul Alex Ciachir, potrivit editiadedimineata.ro.

Citește și: Stațiile de metrou construite în Drumul Taberei sunt de lux, dar rămân închise. Galerie foto atunci versus acum

Citește și: Stație de metrou supraterană, în București! Unde se va afla

Citește și: Moment de groază la metrou! O femeie a fost împinsă în fața trenului! Oamenii au început să țipe! Atenție, imagini ce vă pot afecta emoțional! Video

Sursă: editiadedimineata.ro

Citește și
Colaj cu concurneții de la Asia Express, sezonul 4 și ediția speciala de la Chefi la cuțite
De ce nu au participat Lidia Buble și Mihai Petre la ediția specială de la Chefi la cuțite: „Mi-ar fi plăcut să fiu acolo”
De ce nu au participat Lidia Buble și Mihai Petre la ediția specială de la Chefi la cuțite: „Mi-ar fi plăcut să fiu acolo”
Florian Munteanu imbracat in costum si fluturand steagul romanesc
Florian Munteanu, fost pugilist devenit actor la Hollywood, flutură steagul românesc și antrenează luptători pentru filme
Florian Munteanu, fost pugilist devenit actor la Hollywood, flutură steagul românesc și antrenează luptători pentru filme
felicitare cu urare de la multi ani romania de 1 decembrie
Felicitări pentru Ziua României.Spune într-un mod inedit ”La mulți ani, România”/ ”La mulți ani români” de 1 Decembrie
Felicitări pentru Ziua României.Spune într-un mod inedit ”La mulți ani, România”/ ”La mulți ani români” de 1 Decembrie
Mai multe articole
Tâlhărie la Sighetu Marmației! Trei bărbați au fost arestați după ce au furat mai multe telefoane mobile... A umblat din casă-n casă, amenințând sau lovind femei și a condus fără permis. Distracția unui bistrițean...
Parteneri
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Unde te poți distra iarna aceasta
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa sunt deja deschise și gata să-și primească vizitatorii. În ciuda pandemiei de COVID-19, multe orașe mari au decis să-și deschidă porțile pentru cei dornici să experimenteze magia sărbătorilor de iarnă. Deși vor exista restricții de participare, oamenii sunt așteptați în număr cât mai mare.
Catine.ro
Ultimele știri