Stațiile de metrou construite în Drumul Taberei sunt de lux, dar rămân închise. Galerie foto atunci versus acum

Primele stații de metrou, inaugurate cu fast în 19 noiembrie 1979, pe întâiul tronson al magistralei I, pe distanța Semănătoarea – Timpuri Noi, erau șase la număr: Semănătoarea, Grozăvești, Eroilor, Izvor, Piața Unirii, Timpuri Noi. Din Depoul Ciurel a plecat, atunci, în stația Semănătoarea primul tren de metrou care a primit și primii călători. În zilele noastre, Capitala sufocată de mașini pare să aibă drept singură alternativă pentru a ajunge rapid dintr-un loc în altul metroul. Magistrala 5 e aproape de finalizare, arată modern, spre deosebire de primele stații, dar rămâne închisă pentru moment.  

Primele stații de metrou, inaugurate cu fast în 19 noiembrie 1979, pe întâiul tronson al magistralei I, pe distanța Semănătoarea – Timpuri Noi, erau șase la număr: Semănătoarea, Grozăvești, Eroilor, Izvor, Piața Unirii, Timpuri Noi. Din Depoul Ciurel a plecat, atunci, în stația Semănătoarea primul tren de metrou care a primit și primii călători. În zilele noastre, Capitala sufocată de mașini pare să aibă drept singură alternativă pentru a ajunge rapid dintr-un loc în altul metroul. Magistrala 5 e aproape de finalizare, arată modern, spre deosebire de primele stații, dar rămâne închisă pentru moment.

Magistrala 5 leagă Eroilor de Drumul Taberei

Linia are aproape 7 kilometri lungime şi leagă zona Eroilor de cartierul Drumul Taberei, unul dintre cele mai aglomerate din Bucureşti. Mai ales acum, când sute de mii de oameni au rămas şi fără tramaviul 41. Pe linia metroului uşor au început reparatiile.

Stațiile sunt aproape gata. Cea mai mare este dispusă pe trei niveluri

Academia Militară este cea mai mare staţie, dacă ne gândim că este dispusă pe trei niveluri, are aproape 10 mii de metri pătraţi. Totodată, însă, aici s-a avansat cel mai puţin cu lucrările şi asta pentru că s-au organizat activităţile pentru celelalte şantiere.

Stațiile de metrou construite în Drumul Taberei sunt de lux, dar rămân închise. Galerie foto atunci versus acum

Valea Ialomiţei este una dintre cele mai spectaculoase staţii de metrou şi asta pentru că, spre deosebire de celalalte, nu are stâlpi de susţienere intermediari, aşa că are cea mai mare deschidere. Lucrările sunt finalizate în proporţie de 100%, au mai rămas de făcut doar câteva la partea de finisaje.

Însă cele mai complexe lucrări au fost făcute pentru noua staţie Eroilor, respectiv Eroilor 2, şi asta pentru că tunelurile care duc aici au fost făcute sub cele deja existente, ale magistralelor 1 şi 3. De altfel, peroanele vor fi luminate natural, iar la arhitectura locului trebuie să vă spun că s-a lucrat mai bine de jumătate de an.

Stațiile de metrou construite în Drumul Taberei sunt de lux, dar rămân închise. Galerie foto atunci versus acum

Singurele staţii care sunt mai puţin avansate sunt: cea în care suntem acum, la Eroilor 2, Academia Militară, care a fost ultima staţie atacată pentru că acolo a fost tot ce înseamnă organizare tehnologică a înregii magistrale şi staţia Râul Doamnei care a avut probleme mai deosebite cu privire la devierile de reţele, utilităţi.

Noua magistrală va avea şi câteva lucrări în plus faţă de restul liniilor din subteran.

Lucrările la Magistrala 5 de metrou au ajuns la 87%

Citește și
Horoscop 27 septembrie 2021. Informațiile momentului pentru zodii
Horoscop 27 septembrie 2021. Informațiile momentului pentru zodii
Vulpița Veronica a revenit pe rețelele sociale. Ce imagine nouă a postat pe Instagram după absența de câteva luni
Vulpița Veronica a revenit pe rețelele sociale. Ce imagine nouă a postat pe Instagram după absența de câteva luni
Un bărbat a cumpărat o mașină de spălat, dar când a ajuns acasă și a deschis-o a trăit o surpriză colosală. Peste ce a dat
Un bărbat a cumpărat o mașină de spălat, dar când a ajuns acasă și a deschis-o a trăit o surpriză colosală. Peste ce a dat
Mai multe articole

Potrivit datelor emise de Metrorex, lucrările la Magistrala 5 au ajuns abia la 87%. Nici măcar o stație nu a fost realizată integral, la nivel de structură și finisaje. Cel mai bine se prezintă stația Valea Ialomiței (structură – 100%, finisaje – 95%), Orizont, Favorit, Tudor Vladimirescu (structură – 100%, finisaje – 92%), iar cel mai prost Râul Doamnei (structură – 90%, finisaje – 76%), Parc Drumul Taberei (structură – 90%, finisaje – 85%) și Eroilor 2 (structură – 95%, finisaje – 73%).

Punctual, până în decembrie, constructorul mai are de făcut: „Lucrări de structură (două centrale de ventilaţie, culoarul de legătură Eroilor 1 – Eroilor 2), devierea liniei de tramvai 41 pentru execuţia accesului pe sub strada Braşov la staţia Parc Drumul Taberei, lucrări de refaceri suprafeţe, lucrări de finisaje (montare şina a 3-a, montare porţi de acces, montare lifturi, acoperire accese), sistemul de siguranţă şi automatizare a traficului”, a declarat Marin Aldea, președinte Metrorex în exclusivitate pentru EvZ.

Culoarea pe care Kate Middleton și Meghan Markle nu o poartă. Ce nuanță evită Ducesele
Kate Middleton și Meghan Markle au amândouă garderobe vaste, dar e posibil ca acestea să nu...
Horoscopul zilei de 27 septembrie 2021. Gemenii trebuie să experimenteze. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 27 septembrie 2021 spune că a venit ziua în care Gemenii trebuie să...
Parteneri
Copiii lui Kate Middleton moștenesc una dintre pasiunile tatălui lor, Prințul William. Ce a dezvăluit Ducesa de Cambridge
Copiii lui Kate Middleton par să moștenească una dintre cele mai mari pasiuni ale tatălui lor, Prințul William, și ale unchiului, Prințul Harry. Recent, Ducesa de Cambridge a vorbit despre preferințele micuților.
Catine.ro
Ultimele știri