Antena Căutare

10 lucruri pe care nu le știai despre Audi

Când spui calitate germană, te gândești la ce e mai bun. Cam așa stau lucrurile și cu colosul Audi, unul dintre cei mai populari constructori de mașini la nivel mondial. Un brand de top în industria nemților, Audi formează, alături de Mercedes și BMW un trio imbatabil în materie de autoturisme care cuceresc prin performanță și tehnologie de ultimă generație.

Când spui calitate germană, te gândești la ce e mai bun. Cam așa stau lucrurile și cu colosul Audi, unul dintre cei mai populari constructori de mașini la nivel mondial. Un brand de top în industria nemților, Audi formează, alături de Mercedes și BMW un trio imbatabil în materie de autoturisme care cuceresc prin performanță și tehnologie de ultimă generație.

Cine a condus un model Audi, fie și la un test drive într-o reprezentanță, a simțit pe pielea sa ce înseamnă confort la volan, performanță pe șosea, dotări de înalte standarde și siguranță la drum. Iar pentru cei care dețin o astfel de mașină, fiabilitatea mărcii germane este o certitudine.

Producător de mașini de lux, brandul Audi are o istorie de peste 100 e ani și continuă să cucerească lumea cu modele de mașini care se adresează celor ce iubesc tehnologia și confortul. Așadar, dacă îți cauți o mașină serioasă, pe care să o recomande fiabilitatea și calitatea atât la nivel tehnic, cât și în ceea pe privește designul interior și exterior, atunci poți alege din gama variată de Audi, atât berline, cât și SUV. La nivel de crossoveruri, Audi a cucerit piață din România prin modelele Q. Audi Q5 a înregistrat vânzări record și se plasează foarte bine la nivel de preț, inclusiv pentru mașinile rulate.

Iată 10 lucruri pe care nu le știai despre Audi:

Automobilele de marca Audi, cu excepția celor două uzine germane din Ingolstadt și Neckarsulm, mai sunt fabricate și în orașele: Győr (Ungaria), Bratislava (Slovacia), Changchun (China), Bruxelles (Belgia) și Aurangabad (India).

Sloganul oficial al firmei Audi este Vorsprung durch Technik („Progres prin Tehnologie”). Acest slogan a fost folosit pentru prima dată la reclama pentru NSU Ro 80, în ianuarie 1971. Sloganul mai este folosit și în cântecele „Zooropa” al formației U2 sau în albumul „Parklife” aparținând formației engleze Blur.

În anul 2010, Audi a înregistrat pentru prima dată vânzări de peste un milion de genicule: 1,09 milioane de vehicule.

Audi înseamnă în latină “Ascultă”

în ziua de 16 iulie 1909 August Horch înființează în Zwickau firma „August Horch Automobilwerke GmbH”; de aici începe istoria mărcii automobilului Audi. August Horch și-a găsit inspirația într-o simplă săpunieră. Este binecunoscut faptul că cele 4 linii de design ale săpunierei clasice au pus bazele distinctivului aspect al automobilelor germane. Tradiția continuă și în ziua de azi, fiind printre puținele branduri care nu au adoptat forme și linii moderne, contemporane.

În luna iulie 1910, este fabricat primul Audi la uzinele din Zwickau.

Audi a fost primul producător german care a realizat o mașină cu volan pe partea stângă. Se întâmpla în 1921 și se nume Type. Până atunci, în toate modelele nemțești, soferul avea poziție centrală.

Logo-ul celebru al celor de la Audi, cu patru cercuri, a apărut pentru prima dată în 1932

10 lucruri pe care nu le știai despre Audi

În 1938, Audi era primul constructor auto care a realizat un “crash-test” pe modele sale. Concret, teste de siguranță pe care orice brand auto le realizează în zilele noastre, înainte de a lansa pe piață un nou model.

Audi a fost primul producător european care a lansat, în 1997, pe piață, un model hibrid: A4 Avant.

AFM anunţă că înscrierile persoanelor juridice în cadrul Programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus au fost prelungite până ... Vești proaste pentru șoferi! Asigurările auto s-ar putea scumpi în următoarele luni cu până la 20%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x