Antena Căutare

A început programul Rabla Clasic. Ce condiții trebuie să îndeplinească românii ca să primească 6.500 de lei de la stat

A început programul Rabla Clasic, prin care românii își pot achiziționa mașini noi, dar și motociclete. Bugetul este de 405 milioane de lei, iar prima de casare se ridică tot la 6.500 de lei, însă oamenii care aleg un autovehicul ce are pragul de emisii de 96 de g de CO2 per km pot primi 1.000 de lei în plus. 

A început programul Rabla Clasic. Ce condiții trebuie să îndeplinească românii ca să primească 6.500 de lei de la stat
A început programul Rabla Clasic. Ce condiții trebuie să îndeplinească românii ca să primească 6.500 de lei de la stat

Astfel, programul Rabla Clasic, care a demarat astăzi, va avea un buget record, de 405 milioane de lei, astfel că în jur de 60.000 de persoane vor beneficia de acest program.

În cadrul acestui program, prima de casare se ridică la 6.500 de lei (1.350 de euro). Această primă poate să crească cu încă 1.000 de lei dacă mașina pe care o alege beneficiarul are pragul de emisii de 96 de g de CO2 per km.

De asemenea, s-a introdus un eco-bonus nou în Rabla Clasic de anul acesta: valoarea lui este de 1.000 de lei, care se pot adăuga la cei 6.500 de lei, în cazul în care este aleasă o mașină cu sistem GPL sau GNC.

ULTIMĂ ORĂ! Numărul cazurilor confirmate de contaminare cu coronavirus în România a crescut la 184! În ce stare se află pacienții

S-a decis, inclusiv, creșterea eco-bonusului pentru mașinile hibride convențional (cele care nu se încarcă la priză) de la 1.700 de lei la 2.500 de lei.

„Partea frumoasă a acestui program este că puteți adăuga peste prima de casare două eco-bonusuri și, astfel, suma decontată de noi din costul mașinii poate să depășească 2.000 de euro. Dau și un exemplu, ca să fie clar pentru toată lumea: dacă vreunul dintre voi alege să cumpere o mașină hibrid convențional, cu un prag de emisii de 96 de g CO2 i se va putea deconta din costul mașinii peste 2.000 de euro”, spune ministrul Costel Alexe.

Un pacient diagnosticat cu coronavirus, din București, își scoate masca și îi scuipă pe medicii care îl tratează, ca să-i infecteze!

Ce trebuie să facă persoanele care vor să beneficieze de acest program:

1. Să obțină de la dealeri cererea de înscriere în program. Aceasta are o valabilitate de până la 120 de zile;
2. Apoi, în 30 de zile de la obținerea cererii, beneficiarul trebuie să caseze autovehiculul vechi;
3. După care, în cadrul celor 90 de zile care au mai rămas, cetățenii trebuie să încheie formalitățile de achiziție a mașinii.

România, în stare de urgență! Examenele pentru obținerea permisului de conducere au fost suspendate pentru 30 de zile... O fabrică din Craiova, decizie drastică. Șase mii de angajați vor intra în șomaj tehnic, din cauza epidemiei de coronavi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x