Antena Căutare

Anunț important pentru șoferi! Toate mașinile vor fi obligate să aibă asta. Sistemul e obligatoriu chiar de această lună!

Maşina v-ar putea salva viaţa, în cazul unui accident grav! Asta pentru că autoturismele noi vor fi echipate cu un sistem care apelează singure numărul de urgenţă 112. Legea a intrat deja în vigoare pe tot teritoriul Europei, însă este valabilă numai pentru maşinile proiectate de acum încolo.

Maşina v-ar putea salva viaţa, în cazul unui accident grav! Asta pentru că autoturismele noi vor fi echipate cu un sistem care apelează singure numărul de urgenţă 112. Legea a intrat deja în vigoare pe tot teritoriul Europei, însă este valabilă numai pentru maşinile proiectate de acum încolo.

Sistemul va transmite locul exact în care s-a produs accidentul. Dispozitivul, care intră în dotarea standard a autoturismelor, costă aproximativ 100 de euro şi foloseşte un card SIM pentru apelare. Se declanşează automat, odată cu airbag-ul şoferului, dar poate fi acţionat şi manual.

Sistemul eCall, care lansează automat apeluri de urgenţă în caz de accident, a devenit obligatoriu, odată cu intrarea în vigoarea unei reglementări data de Uniunea Europeană.

Ce înseamnă siguranța de top pentru mașinile chiriașilor tăi... Milioane de români le iubesc, dar foarte puțini știu de ce mașinile Dacia se numesc așa!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x