Antena Căutare

Atenție, șoferi! Amenzi colosale și chiar suspendarea permisului! Ce greșeală te poate costa scump

Lovitură cumplită pentru șoferii români! Autoritățile pregătesc o nouă sancțiune pentru cei care încalcă legea la volan! Ce pedepse crunte vor primi cei care nu respectă noile reguli?

Lovitură cumplită pentru șoferii români! Autoritățile pregătesc o nouă sancțiune pentru cei care încalcă legea la volan! Ce pedepse crunte vor primi cei care nu respectă noile reguli?

Pe pagina Ministerului de Internă se află în dezbatere un proiect de lege ce prevede sancționarea șoferilor cu un număr de 9-20 puncte de amendă și chiar cu suspendarea permisului, atunci când aceștia sunt prinși folosind telefonul mobil sau tableta, la volan.

Proiectul modifică legislația privind circulația pe drumurile publice și prevede interzicerea, în timpul mersului, a ținerii în mână sau folosirii cu mâinile în orice mod nu numai a telefonului mobil, ci și a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video. Autoritățile încearcă astfel să diminueze numărul de accidente cauzate de neatenția șoferilor.

Atenție, șoferi! Amenzi colosale și chiar suspendarea permisului! Ce greșeală te poate costa scump

Astfel, pe lângă amendă se va aplica sancțiunea contravenționala complementară a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile pentru conducătorii de autovehicule.

REGULI NOI PENTRU ȘOFERI

Șoferii care nu se conformează riscă între 9 și 20 de puncte amendă (clasa a IV a) şi șase puncte de penalizare. Principalele modificări prevăzute sunt:

  • interzicerea, în timpul mersului, a ținerii în mână sau folosirii cu mâinile în orice mod nu numai a telefonului mobil, ci și a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video;
  • stabilirea sancțiunilor contravenționale complementare, în funcție de obligativitatea deținerii unui permis de conducere
  • reglementarea sancțiunii cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni (aceeași ca la conducătorii de autovehicule) și pentru conducătorii de vehicule pentru care nu este prevăzută obligativitatea deținerii permisului de conducere, pentru săvârșirea contravenției „ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod, în timpul mersului, a telefonului mobil, precum și a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video”
  • reglementarea unei noi sancțiuni de 9-20 puncte amendă (clasa a IV a) şi 6 puncte de penalizare, pentru săvârșirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a contravenției indicate
  • stabilirea unui mecanism mai aspru de sancționare, raportat la pericolul social al faptei, în situația în care utilizarea telefonului mobil, precum și a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, în alte condiții decât cele permise, se realizează concomitent cu încălcarea unei reguli pentru circulația vehiculelor, în acest caz aplicându-se sancțiunea contravențională complementară a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile pentru conducătorii de autovehicule, arată cei de la legestart.ro.

Noile modificări legislative vor intra în vigoare în termen de 60 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial, perioadă în care poliția rutieră va desfășura activități de informare a participanților la trafic.

În premieră în Europa Centrală: Clever lansează platforma de mobilitate urbană care integrează serviciile de taxi cu ce... Tu știi ce trebuie să faci în cazul unui accident rutier grav? Iată ce trebuie să știi despre drepturile de despăgubire!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x