Antena Căutare

Vrei să îți iei o mașină hibrid? Alfă care sunt principalele avantaje și dezavantaje.

Alfă care sunt principalele avantaje și dezavantajeale ale unei mașini hibrid.

Mașinile hibrid au devenit tot mai populare în România. Statisticile DRPCIV arată că în anul 2018 au fost înmatriculate 1.770 de mașini hibrid noi și second hand, ceea ce înseamnă că românii sunt din ce în ce mai atrași de ideea de a deține o mașină hibrid în defavoarea celei convenționale.

Înainte de a intra în detalii despre avantajele și dezavantajele unui astfel de autoturism, haideți să vedem ce înseamnă o mașina hibrid.

Așa cum se înțelege și din denumirea de hibrid, o astfel de mașină poate funcționa atât cu energie electrică, cât și cu combustibil. Practic, acest tip de autoturism este o combinație între o mașină pe combustie care funcționează cu benzină sau motorina și o mașină electrică care este acționată de baterii de înaltă tensiune. Capacitatea de a proteja mediul este cel mai cunoscut avantaj al acestui autoturism.

Și dacă tot am menționat unul dintre avantajele mașinii hibrid, mai jos avem pregătită o listă cu câteva dintre cele mai importante avantaje, dar și dezavantaje ale unui automobil hibrid.

Avantaje:

  • Spre deosebire de sistemele de frânare convenționale, mașinile hibride noi folosesc principiul de frânare regenerativă care nu împrăștie energia cinetică a vehiculului în mediul ambiant, ci o recuperează sub formă de energie electrică, care este stocată în acumulatori.
  • Emisiile motorului sunt mult mai mici, ceea ce conduce la un consum redus de combustibil
  • Produce o cantitate redusă de dioxid de carbon în comparație cu o mașină obișnuită
  • Este silențioasă
  • Beneficiază de o reducere a impozitului de minim 50%
  • Răspunde foarte repede la comenzi, ceea ce o face foarte ușor de condus
  • Bateria se încarcă în timpul frânării sau cu ajutorul motorului termic

Dezavantaje:

  • Deprecierea mult mai rapidă. Acest lucru se întâmplă din cauza autonomiei bateriei, ceea ce înseamnă că la o vânzare în sistem second hand, prețul o sa fie mult mai mic
  • Prețul unei mașini hibrid este mai mare comparativ cu cel al unei mașini obișnuite, care funcționează pe benzină sau motorină
  • Pericol mai mare în cazul unui accident din cauza bateriilor de înaltă tensiune, însă un lucru bun este acela că la modelele noi a fost introdus un sistem de dezactivare a bateriilor în cazul unui astfel de incident
  • În situația în care apare vreo defecțiune la acest tip de autoturism, reparația trebuie să aibă loc doar la un service specializat, deoarece mașinile de tip hibrid nu pot fi reparate la un service obișnuit, ci doar la unul specializat.

În cazul în care te decizi să îți achiziționezi un astfel de autoturism te invităm să îți arunci o privire peste oferta actuală a mașinilor hibrid, precum Toyota Prius, de pe CarZZ.ro!

Obținerea permisului de conducere este din ce în ce mai dificilă. Ce greutăți întâmpină viitorii șoferi... Schimbare uriașă în Codul Rutier! Categoria de șoferi care își va putea recupera permisul auto de până la trei ori mai r...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x