Antena Căutare

Schimbări majore pentru circulația din București! Când vor fi introduse benzi unice pentru transportul în comun

Benzi unice pentru transportul în comun ar putea fi disponibile în București începând de anul viitor, astfel încât autobuzele, taxiurile şi maşinile serviciilor de urgenţă să circule pe o bandă specială.

Benzi unice pentru transportul în comun ar putea fi disponibile în București începând de anul viitor, astfel încât autobuzele, taxiurile şi maşinile serviciilor de urgenţă să circule pe o bandă specială.

Autorităţile au testat în urmă cu doi ani benzile unice pentru transportul în comun. Separatoarele au fost puse atunci după ieşirea din pasajul de la Băneasa. Circulaţia s-a îngustat de la trei benzi pe sens la două, iar şoferii au rămas blocaţi în trafic zeci de minute.

„Conceptul implementat acum doi ani nu a fost un eşec. A fost greşit înţeles de la început. Nici participanţii la trafic, nici pietonii, nici ceilalţi şoferi nu l-au înţeles poate cum trebuia, dar este absolut necesar să se introducă”, a spus Andrei Creci, director general STB.

Cei care vor încerca să circule pe banda unică, deşi nu au voie, vor fi amendaţi.

Potrivit Planului Integrat de Calitate a Aerului, valoarea proiectului depăşeşte un milion de lei.

Benzi unice pentru transportul public există în toate marile oraşe europene, precum Hamburg, Copenhaga, Oslo sau Londra.

Bucureşti este însă capitala europeană cu cel mai prost trafic. Oficial, sunt înregistrate peste 1,2 milioane de maşini. Şi sunt sute de mii de maşini din provincie care tranzitează zilnic oraşul.

Linia de tramvai 41 este suspendată până la 1 septembrie... Restricţii de circulaţie pentru maşinile mai mari de 7,5 tone, în iulie şi august, pe Autostrada Soarelui...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x