Căutare Live

Schimbări majore pentru circulația din București! Când vor fi introduse benzi unice pentru transportul în comun

Benzi unice pentru transportul în comun ar putea fi disponibile în București începând de anul viitor, astfel încât autobuzele, taxiurile şi maşinile serviciilor de urgenţă să circule pe o bandă specială.

Benzi unice pentru transportul în comun ar putea fi disponibile în București începând de anul viitor, astfel încât autobuzele, taxiurile şi maşinile serviciilor de urgenţă să circule pe o bandă specială.

Autorităţile au testat în urmă cu doi ani benzile unice pentru transportul în comun. Separatoarele au fost puse atunci după ieşirea din pasajul de la Băneasa. Circulaţia s-a îngustat de la trei benzi pe sens la două, iar şoferii au rămas blocaţi în trafic zeci de minute.

„Conceptul implementat acum doi ani nu a fost un eşec. A fost greşit înţeles de la început. Nici participanţii la trafic, nici pietonii, nici ceilalţi şoferi nu l-au înţeles poate cum trebuia, dar este absolut necesar să se introducă”, a spus Andrei Creci, director general STB.

Cei care vor încerca să circule pe banda unică, deşi nu au voie, vor fi amendaţi.

Potrivit Planului Integrat de Calitate a Aerului, valoarea proiectului depăşeşte un milion de lei.

Benzi unice pentru transportul public există în toate marile oraşe europene, precum Hamburg, Copenhaga, Oslo sau Londra.

Bucureşti este însă capitala europeană cu cel mai prost trafic. Oficial, sunt înregistrate peste 1,2 milioane de maşini. Şi sunt sute de mii de maşini din provincie care tranzitează zilnic oraşul.

Linia de tramvai 41 este suspendată până la 1 septembrie... Restricţii de circulaţie pentru maşinile mai mari de 7,5 tone, în iulie şi august, pe Autostrada Soarelui...
Parteneri
Obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Ce recomandă specialiștii
Dacă ți-ai propus să faci o schimbare în viața ta, specialiștii îți vin în ajutor cu o listă de obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Aceste gesturi mărunte vor avea un impact semnificativ asupra rutinei tale de zi cu zi.
Catine.ro
Ultimele știri