Căutare Live

Bombă cu ceas. Ce se întâmplă cu românii care-și cumpără mașini second hand din 20 mai 2018. Amenda ajunge până la 2.900 lei!

Cumpărarea unei mașini la mâna a doua devine iar problematică dacă nu anunți autoritățile de tranzacție. Noua lege devine valabilă începând cu 20 mai.

Cumpărarea unei mașini la mâna a doua devine iar problematică dacă nu anunți autoritățile de tranzacție. Noua lege devine valabilă începând cu 20 mai.

Codul rutier a primit o nou prevedere, iar nerespectarea ei atrage sancțiuni și amenzi usturătoare.
Atunci când îți cumperi o mașină second hand, ai datoria să anunți tranzacția în termen de 90 de zile de la data dobândirii vehicului. Chiar dacă ai acte în regulă pentru acea mașină, riști să primești o amendă de până la 2.900 de lei dacă nu înștiințezi autoritățile la timp că ai intrat în posesia unei mașini.

De asemenea, va fi suspendată automat și înmatricularea acelui vehicul. Această prevedere nu exista până acum, dar efectele ei se vor aplica din 20 de mai.

Mai exact, în cazul încălcării noii legi, survine întâi suspendarea înmatriculării. La rândul ei, circulația pe drumurile publice cu mașini a căror înmatriculare a fost suspendată, va fi interzisă și deci, sunt date amenzi dacă ești verificat de polițiștii rutieri.

Acest lucru se arată în Ordonanța Guvernului nr. 14/2017 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.
„Este interzisă circulația pe drumurile publice a vehiculelor care nu corespund din punct de vedere tehnic, a celor neasigurate obligatoriu de răspundere civilă auto pentru pagube produse terților prin accidente de circulație, a celor pentru care a intervenit suspendarea înmatriculării, precum și a vehiculelor înregistrate al căror termen de valabilitate a inspecției tehnice periodice a expirat ori este anulată”, este scris în noul act normativ

Pentru a evita suspendarea înmatriculării, noul deținător va trebui să anunțe tranzacția printr-o solicitare de transmitere în evidențele oficiale a dreptului de proprietate asupra automobilului în maximum 90 de zile de la cumpărare. Acum, acest termen este de doar 30 de zile.

Alertă printre șoferii ROMÂNI cu mașini mai vechi! Ar putea rămâne fără AUTOTURISME!... Vrei să-ți cumperi mașină second hand? Noua lege la care trebuie să fii atent...
Parteneri
Beneficiile consumului de roșii. Ce spun cele mai recente studii ale specialiștilor despre acestea
Catine.ro
Ultimele știri
x