Antena Căutare

Ce tip de mașini vor fi interzise în București! Noua lege s-ar putea aplica de la 1 ianuarie 2019

O nouă lege care ar putea intra în vigoare de la 1 ianuarie 2019 va afecta sute de mii de șoferi din București, asta pentru că circulația anumitor tipuri de mașini va fi interzisă. Mai exact, este vorba, în primă fază de autoturismele non-euro sau cu norme de poluare euro 1 și euro 2

O nouă lege care ar putea intra în vigoare de la 1 ianuarie 2019 va afecta sute de mii de șoferi din București, asta pentru că circulația anumitor tipuri de mașini va fi interzisă. Mai exact, este vorba, în primă fază de autoturismele non-euro sau cu norme de poluare euro 1 și euro 2.

Circulația lor va fi interzisă pe teritoriul Capitalei în intervalul orar 6:00 – 22:00. Inițial, se credea că această lege va fi aplicată de la data de 1 ianuarie 2019, însă nu a fost încă votată în Parlament.

Potrivit Adevărul, până în prezent, au fost luate măsuri similare și în alte metropole europene, printre care Paris, Berlin, Roma, Amsterdam, Londra.

În prezent, a fost inițiat un proiect de hotărâre, conform căruia, circulația autoturismelor poluante va fi interzisă în centrul Bucureștiului de la 15 martie 2019, mai scrie sursa citată.

Două etape de aplicare a legii: 2019 și 2022

Acest proiect, care vizează mașinile poluante, se va desfășura în mai multe etape. Din 2019 vor fi interzise mașinile non-euro, euro 1 și euro 2 în centrul Capitalei. A doua etapă va fi în 2022, când circulația autoturismelor cu norme de poluare euro 3 și euro 4 va fi interzisă în centrul Bucureștiului, iar cele non-euro, euro 1 și euro 2 vor fi interzise pe tot teritoriul Bucureștiului.

Proiectul de hotărâre a fost inițiat de consilierul municipal Lucian Iliescu (PMP) și face referire la toate autoturismele cu normele de poluare enumerate, fie că sunt înmatriculate în București sau în celelalte județe.

Proiectul a fost depus la registratura Primăriei Capitalei și va intra în scurt timp în dezbatere publică. Proiectul de hotărâre propune și contravenții pentru cei care nu vor respecta noile legi. Amenzile vor fi cuprinse între 500 și 2.000 lei, mai scrie Adevărul.ro.

Cod Rutier 2018. S-a decis! La câte puncte de penalizare se suspendă permisul... Decizie istorică! Mașinile diesel au fost interzise într-un oraș și pe un segment de autostradă! Este doar începutul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x