Antena Căutare

Lovitură teribilă pentru cetățeni! Guvernul spaniol interzice toate mașinile cu motoare pe benzină, motorină și hibride! De când se va întâmpla asta

Guvernul spaniol a luat o decizie radicală pentru cetățenii spanioli: Renunțarea la toate mașinile cu motoare pe benzină, motorină și hibridă! De când va intra în vigoare această hotărâre

Guvernul spaniol va propune o interdicție privind vânzarea autoturismelor și vehiculelor cu combustibili fosili, respectiv benzină și motorină, începând cu anul 2040, așa cum arată și propunerea prezentată într-un proiect de lege privind schimbările climatice și transformarea energiei la congres. Astfel, în anul 2050 nu va mai fi permisă circularea altor mașini cu excepția vehiculele electrice, alimentate cu hidrogen sau prin orice tehnologie care nu emit dioxid de carbon, pot fi înregistrate.

În propunerea prezentată este specificat că "nu va fi permisă înmatricularea și vânzarea în Spania a autoturismelor și a vehiculelor utilitare ușoare cu emisii directe de dioxid de carbon", așadar această categorie va afecta și autovehiculele hibride. Executivul, care este obligat să prezinte un plan de îndeplinire a angajamentelor sale în ceea ce privește reducerea emisiilor, urmărește să micșoreze cu 20% față de nivelurile înregistrate în 1990.

Inițiatorii documentului subliniază că obiectivul este "de a se conforma Acordului de la Paris, de a accelera decarbonizarea completă a economiei". Se așteaptă ca în 2050 să fie pus în aplicare "un model de dezvoltare durabilă care va oferi locuri de muncă stabile și de calitate.

În acest sens, intenționează să utilizeze un drept de veto similar cu cel pe care îl aplică alte țări, precum Regatul Unit sau Franța, care vor exclude comercializarea acestor vehicule în 2040 în cazul englezilor, iar în 2050 nu vor mai putea circula.
Alte țări precum Danemarca, Irlanda, Germania și Țările de Jos, intenționează să pună în aplicare interdicția de vânzări în 2030, în timp ce Norvegia s-a dovedit a fi mai ambițioasă și a stabilit să atingă acest obiectiv până în 2025.

Pentru a fi aprobat, proiectul legislativ are nevoie de aprobarea Parlamentului de la Madrid, iar premierul Pedro Sanchez, cel care a inițiat această propunere, controlează doar un sfert din locurile din legislativ.

Duelul care împinge limitele în ”Ultimul Trib”: ”Durerea este insuportabilă! Fă ceva să se oprească!”... Black Friday 2018 Altex. Reduceri de 75%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x