Ce trebuie să știi despre revizia tehnică a mașinii. Unde se realizează și cât costă

Revizia tehnică a mașinii constă într-o verificare complexă a autovehiculului care include: documente de identificare, stare motor, frâne, direcție, lumini, anvelope, emisii poluante, aspect exterior. Iată tot ce trebuie să știi despre ITP: unde se realizează, cât costă și alte detalii.

Revizia tehnică a mașinii constă într-o verificare complexă a autovehiculului care include: documente de identificare, stare motor, frâne, direcție, lumini, anvelope, emisii poluante, aspect exterior. Iată tot ce trebuie să știi despre ITP: unde se realizează, cât costă și alte detalii.

Ce trebuie să știi despre revizia tehnică a mașinii

Vehiculele rutiere prezentate la inspecția tehnică periodică trebuie să fie curate, în special caroseria, șasiul, ansamblurile și subansamblurile ce urmează să fie controlate. Ele trebuie prezentate cu anvelopele umflate la presiunea nominală. Fiecare stație își stabilește propriile tarife. Prețurile pentru autoturisme variază de regulă între 100 și 180 lei, în funcție de diverse criterii. Prețurile sunt afișate în paginile fiecărei stații.

Ce se întâmplă dacă circuli cu ITP-ul expirat
În codul rutier se precizează: „Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul care nu corespunde din punct de vedere tehnic sau al cărui termen de valabilitate a inspecției tehnice periodice a expirat se pedepsește cu amendă între 315 și 700 lei." În plus, se reține și certificatul de înmatriculare de către Poliția Rutieră.

Ce trebuie să știi dacă ai un autoturism înmatriculat într-o altă țară UE

Pentru autovehiculele înmatriculate în alte țări, ITP-ul se poate efectua numai în unitățile proprii RAR. Pentru a efectuă ITP-ul va puteți adresă oricărei stații autorizate din România, indiferent de județul de înmatriculare.

ITP-ul pentru autoturisme trebuie făcut în curs de 2 ani pentru autoturisme de uz personal sau comercial sau în decurs de 6 luni dacă autoturismul este folosit pentru taximetrie sau școala de șoferi. Autoturismele noi au implicit ITP-ul valabil 2 ani.

Documente necesare

Ai nevoie de certificat de înmatriculare, asigurare RCA valabilă, cartea de identitate a autovehiculului, cartea de identitate a persoanei care prezintă autovehiculul la inspecție.

Sursa: itp-automoto.ro

Foto: expertdetailing.ro

Parteneri
Coafura Angelinei Jolie la premiera Eternals din Roma a fost criticată de fanii de pe rețelele sociale. Motivul pentru care a stârnit reacțiile tuturor
Coafura Angelinei Jolie de la premiera filmului Eternals din Roma a ajuns un adevărat subiect de dezbatere pe internet. Deși actrița a avut o imagine impecabilă pe covorul roșu, fanii vigilenți au remarcat rapid o greșeală de proporții în look-ul vedetei. Se pare că stilistul Angelinei s-a grăbit atunci când i-a adăugat artistei câteva extensii de păr.
Catine.ro
Ultimele știri