Antena Căutare

Cercetătorii declară în unanimitate: Dacă ai o mașină scumpă, probabil că nu ești cea mai agreabilă persoană

Dacă conduci o mașină scumpă, e posibil să nu fi cea mai agreabilă persoană.Un nou studiu a descoperit că cei cu vehicule spectaculoase tind să nu acorde proritate pietonilor, iar robabilitatea ca aceștia să încetinească scade cu 3% cu fiecare 1.000 de dolari adăgați în prețul total al mașinii.

Cercetătorii declară în unanimitate: Dacă ai o mașină scumpă, probabil că nu ești cea mai agreabilă persoană
Relația dintre mașinile scumpe și trăsăturile de caracter ale șoferilor

Un nou studiu relevă că șoferii mașinilor spectaculoase permit foarte rar, aproape spre deloc, trecerea pietonilor. Probabilitatea ca aceștia să încetinească și să le acorde prioritate de trecere scade cu 3% cu fiecare 1.000 de dolari adăgați la prețul total al mașinii.

Cercetătorii de la Universitatea din Nevada, Las Vegas, speculează că motivul ar fi "un sentiment de superioritate în raport cu pietonii" și incapabilitatea de a face empatie cu cei nevoiți să se deplaseze pe trotuar.

Citește și: Truc ilegal! Ce au ajuns să facă șoferii români pentru un loc de parcare

Au ajuns la această concluzie după ce le-au cerut voluntarilor să traverseze strada de 100 de ori, filmând și analizând răspunsul primit din partea diferiților șoferi.

Cercetătorii au folosit drept voluntari o femeie și un bărbat de culoare, alături de o femeie și un bărbat de etnie caucaziană-descoperind astfel că mașinile opreau predominant pentru a permite trecerea femeii de rasă albă.

Vehiculele au oprit 31% din timp pentru ambele femei, cât și pentru participanții albi, comparativ cu 23% din timp pentru bărbați și 25% din timp pentru ambii voluntari de culoare.

Citește și: 5 semne clare că anvelopele tale de vară s-au uzat

Dar cel mai bun indicator pentru a stabili dacă o mașină se va opri sau nu era chiar prețul acesteia:

"Indiferența și capacitatea scăzută de a interpreta gândurile și sentimentele altora, alături de narcisism și egoism, duc la inabilitatea de a face empatie cu pietonii." , spun cercetătorii.

Descoperirea raportului dintre costul mașinii și comportamentul egoist nu este unul nou: Cercetătorii de la Jurnalul de Transport și Sănătate, întăresc afirmațiile enunțate într-un studiu finlandez care susține că bărbații care conduc mașini scumpe au șanse foarte mari să aibe următoarele trăsături: "încăpățânați, lipsiți de compasiune și indiferenți."

Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Helsinki care a avut în vedere 1,892 de șoferi, cei mai dezagreabili erau totodată și cei atrași de mașinile luxoase.

Citește și: Maşini hibrid şi limuzine luxoase, vedete la Salonul Auto de la Bruxelles (Video)

"Am observat că cei care traversează pe roșu cel mai des sau nu acordă prioritate sunt cei care cnduc mașini de marcă nemțească."

"Rezultatele nu lăsă loc de interpretare: bărbații egoiști, certăreți, indiferenți și lipsiți de comapsiune au cel mai probabil o mașină scumpă precum: BMW, Audi sau Mercedes.", declară cercetătorii finlandezi.

"Aceste trăsături de caracter stau la baza dorinței de a cumpără o mașină extrem de scumpă și de asmenea explică și motivul pentru care astfel de oameni încalcă legislația rutieră." subliniază Lönnqvist.

Studiul său a citat cercetări anterioare care au indicat că șoferii aflați la volanul unui vehicul costisitor sunt mai predispuși să renunțe la reglementările de circulație sau să conducă în mod abuziv.

A găsit, însă, și persoane cu caracter „conștiincios” care să se orienteze după mașini scumpe.

„Persoanele cu acest tip de personalitate sunt, de regulă, respectabile, ambițioase, fiabile și bine organizate.”, se arată în declarație. "Aceștia u grijă de ei înșiși, de sănătatea lor și de cele multe ori dau randament locul de muncă."

Fiat Chrysler a prezentat la Milano versiunea electrică a maşinii de oraş Fiat 500, sfidând temerile provocate de corona... Atenție mare pentru iubitorii de BMW! Își schimbă sigla pentru prima dată în ultimii 20 de ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x