E oficial! Taxa auto nu va fi restituită tuturor românilor! Ministrul Finanțelor a anunțat cine sunt persoanele care nu-și vor primi banii

 

Este oficial! Românii care au depus cereri de restituire a taxei auto până la 31 august 2018 își vor primi banii până la sfârșitul lunii mai, întrucât ministrul Finanțelor Publice a anunțat că vor fi transferați 700 de milioane de lei din fondul de rezervă al Guvernului în cel de mediu. 

Astfel, până la sfârșitul lunii mai, românii care au depus cereri de restituire a taxei auto până la 31 august 2018 își vor primi banii. 

Citește și: Atenție, șoferi! Când se restituie oficial taxa auto! Ce termen anunță autoritățile

Această măsură vine după ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici a afirmat că ANAF trebuie „să se dea peste cap” şi să plătească sumele aferente taxei auto.

”Am spus foarte clar că până la final de aprilie toate deciziile de impunere care mai sunt încă de emis de către ANAF trebuie să se emită. Dacă nu se emit aceste decizii, acele persoane pleacă din funcţii, oricine ar fi, pleacă din funcţii. Acesta este primul pas. Al doilea pas este simplificarea modului în care trebuie să plătim omului acea sumă. Din păcate astăzi mai este o aşa, o întreagă birocraţie pe acest subiect şi la fel, am spus clar: ANAF-ul trebuie să se dea peste cap, eu am să sprijin datul peste cap de mai multe ori dacă este cazul, până la final de mai să plătească sumele aferente acestei taxe. Acum suntem în luna aprilie, iar până la final de mai trebuie să se găsească orice fel de soluţie, plata sumelor pe care noi le asigurăm de la buget, iar dânşii trebuie să plătească şi să îmi spună ce trebuie să modificăm legal ca să facem acest pas şi să plătească contribuabililor acea sumă şi apoi să stea să facă verificarea cu ce are de dat eventual acea persoană către stat. Pentru că statul a luat banii contribuabililor, i-a luat cu două mâini şi acum stă, din păcate, pentru contribuabil, statul să verifice: ia să vedem ai tu cumva datorii la stat? Că poate la acea vreme când se am luat taxa poate că nu aveai”, a declarat ministrul Eugen Teodorovici, potrivit Mediafax. 

Citește și: TAXA AUTO 2018. Atenţie mare, şoferi! Se întâmplă de la 1 septembrie

De asemenea, ministrul a explicat că singurii care nu-și vor primi banii sunt cei a căror situație nu este foarte clară, iar ANAF a cerut lămuriri suplimentare. facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI