Căutare Live

CNAIR: A început montarea parapetelor rutiere de tip rulouri pe DN7, localitatea Chitila

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă că a demarat lucrările de montare a parapetelor rutiere pe rulouri, pe DN 7, la ieşirea din localitatea Chitila.

Potrivit CNAIR, lucrările au loc între poziţiile kilometrice 14+700 - 14+920, unde se montează parapete marginal dreapta, dar şi între kilometrii 14+750 - 14+920, unde se montează parapete marginal stânga.

De asemenea, se instalează parapete marginal stânga, între km 18+700 - 18+820.

”Parapetele pe rulouri este un sistem de protecţie inovativ conceput pentru a evita evenimentele rutiere soldate cu leziuni mortale, datorită capacităţii acestora de dispersare a energiilor în lungul parapetelui, cu ajutorul rolelor”, a transmis CNAIR.

Sursa citată a precizat că vehiculele care intră în contact cu acest sistem de protecţie sunt redirecţionate înapoi pe calea de rulare, fiind astfel evitată părăsirea suprafeţei carosabile.

Caracteristicile tehnice au permis sistemului de protecţie să obţină rezultatepozitive deosebite în crash – teste de siguranţă rutieră, performanţele superioare fiind datorate elementelor avansate de design şi siguranţă.
Sectorul de drum pe care urmează să fie implementată această măsură a fost selectat în urma analizării mai multor sectoare de drumuri.

”Precizăm că această măsură reprezintă un proiect pilot al C.N.A.I.R. S.A., rezultatele obţinute urmând a fi analizate după un interval relevant de timp, iar în acord cu acestea va fi decisă extinderea sau limitarea proiectului. CNAIR SA face apel la participanţii la trafic să respecte viteza legală şi regulile de circulaţie pe sectoarele mai sus menţionate, conform semnalizării din zona lucrărilor”, a mai transmis Compania.

Sursa : news.ro

Poliția Română dă startul amenzilor pentru lipsa anvelopelor de iarnă. De când sunt obligatorii cauciucurile... Circulaţia pe Transalpina se închide mâine, pe sectorul cuprins între Rânca şi Obârşia Lotrului...
Parteneri
Uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului. Sfaturi utile pe care le poți încerca acasă
La fel ca cele mai multe aspecte ale frumuseții, părul sănătos se datorează unei diete echilibrate și ale unui stil de viață activ. Cu toate acestea, există câteva trucuri care îi pot schimba aspectul de la suprafață. Descoperă care sunt principalele uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului și cum pot fi folosite acasă.
Catine.ro
Ultimele știri