Antena Căutare

Cobra Shelby - mai frumoasa, mai periculoasa

Daca ti-as pune intrebarea: "Care crezi ca a fost cel mai tare roadster al secolului trecut?", probabil ca te-ai grabi si mi-ai da un raspuns de genul: Chevrolet Corvette, BMW 507 sau Jaguar E-Type? Cu siguranta, nu.

Daca sinapsele tale vor fi destul de harnice, raspunsul va veni direct din cel mai adanc colt al creierului, de-acolo de unde pastrezi cele mai infricosatoare amintiri din copilarie, iar tu ai putea sa-mi spui pe loc varianta corecta: Shelby Cobra.

Atat de tare a marcar lumea motorsportului, cat si cea a masinilor supercarurilor de strada, incat chiar si dupa 50 de ani, masina inca se mai produce, iar acum este gata sa dea si mai multe cosmaruri, cu o varianta noua si impertinent de feroce.

Poate ca daca ai auzi numele Iconic, te-ai gandi in prima faza la orice, numai la un producator de supercaruri, nu. Iconic Motors au prezentat in 2008, chiar la Salonul Auto de la New York, prototipul unui Shelby Cobra modern, denumit GTR.

Dupa cum stim, insa, criza financiara a fost destul de nemiloasa cu industria auto de peste Ocean, asa ca oamenii de la Iconic au avut nevoie de doi ani, pentru a se putea adaposti sub umbrela AC Cars, firma legendarului Carol Shelby. Rezultatul este teribil.

AC Roadster este reincarnarea perfecta a legendarei Cobra, iar din 2011 ne va bucura pe toti cu V8-ul sau de 6,9 litri si 800 de CP. Greenpeace, mainile la ochi, va rugam!

sursa: topgear.ro

foto: www.cartype.com

VIDEO! Tren D - masina care care merge pe sine... Foto-Spion / Noul BMW M5: 592 CP nedeghizati...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x