Antena Căutare

Cod Rutier 2018. Cât costă să îți pui cauciucuri de iarnă și ce trebuie să știi

Cod Rutier 2018. Cat costa sa iti montezi cauciucuri de iarnă și ce alegi.

Cod Rutier 2018. Cât costă să îți pui cauciucuri de iarnă și ce trebuie să știi
cod rutier 2018

Cod Rutier 2018. În sezonul rece, șoferii trebuie să-și echipeze mașinile cu anvelope de iarnă. Cei care nu respectă prevederile codului rutier riscă amenzi între între 1305 și 2.900 de lei sau reținerea certificatului de înmatriculare. Cât costă să îți montezi cauciucuri de iarnă și ce alegi.

Codul Rutier interzice circulaţia autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă. De aceea, principala preocupare a șoferilor este achiziționarea și montarea anvelopelor de iarnă.

Cod Rutier 2018. Cum alegi cauciucurile de iarnă

Cele mai potrivite cauciucuri de iarnă pentru autoturismele mici și mediii au dimensiunile 195/65/R15.

Dacă ai deja anvelope, acestea se pot monta la un service specializat. În funcție de dificultatea montarea unui set de cauciucuri de iarnă, prețul începe de la 20 lei pentru fiecare anvelopă.

Dacă sunteți în căutarea unor cauciuciri noi de iarnă, cel mai bine ar fi să evitați achiziționarea lor de la second-hand, deși prețul va fi mai mic decât cel al cauciucurilor noi. Astfel, puteți elimina o serie de riscuri, precum vechimea lor, gradul de uzură sau umflăturile cauciucurilor, care pot diminua drastic ”viața” acestora.

Cod Rutier 2018. Cât costă să montezi cauciucuri de iarnă

Prețul unor cauciucuri de iarnă noi, cu dimensiunile 185/65/R15, variază de la 170 la 300 de lei, în timp ce pentru un pneu cu dimensiunile 205/50/R16 trebuie să scoți din buzuar o sumă cuprinsă între 190 și 500 de lei. Sumele sunt pentru o singură bucată.

În plus, prin achiziționarea unor aanvelope de iarnă noi, puteți evita riscul de a cădea în capcana falsurilor. Aceste falsuri sunt ușor de realizat, doar cu ajutorul unor abţibilduri din cauciucuri vulcanizabile la cald, care imită simbolurile originale: "M+S", "M.S.", "MS" sau "M&S".

În funcție de pachetul pentru care optați, unele centre oferă și montajul, de cele mai multe ori, gratuit.

Cum recunoașteți anvelopele de iarnă potrivite, detalii despre legislație, preț, dar și cum citiți marcajele de pe anvelope, găsiți aici - în ghidul auto.

O schimbare majoră, posibilă în privința tarifelor RCA. Peste șase milioane de consumatori ar putea fi afectați... Atenție, români! Ce se întâmplă cu permisele auto și la ce ar trebui să ne așteptăm...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x