Căutare Live

Cod Rutier 2018. Ce cauciuri de iarnă îți alegi, ca să nu riști amenzi

Cod Rutier 2018. Ce cauciuri de iarnă îți alegi, ca să nu riști amenzi. Potrivit legii, în sezonul rece, șoferilor li se recomandă echiparea autoturismelor cu anvelope de iarnă, pentru a putea circula pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

cod rutier 2018

Cod Rutier 2018. Ce cauciuri de iarnă îți alegi, ca să nu riști amenzi. Potrivit legii, în sezonul rece, șoferilor li se recomandă echiparea autoturismelor cu anvelope de iarnă, pentru a putea circula pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Cod Rutier 2018. Cum știi care sunt anvelopele de iarnă potrivite

Alegerea corectă a anvelopelor de iarnă le poate da bătăi de cap șoferilor. Aceștia trebuie să știe că trecerea de la anvelopele de vară la cele de iarnă se face în momentul în care temperaturile scad sub 7°C. Atunci când se pregătesc să achiziționeze anvelope de iarnă, șoferii trebuie să fie atenți la următoarele aspecte deosebit de importante:

Anvelopele iarnă coresponzătoare se pot identifica doar prin prezența pe laterale a literelor M si S, sub forma: M+S, M.S. sau M&S, fiind simbolurile certificate de RAR (Registrul Auto Român).

Cauciucurile de iarnă au compuși care rămân moi la temperaturi joase și o sculptură extrem de canelată care asigură o performanță optimă in condiții de frig (vreme uscată, umedă, zăpadă sau gheață). De asemenea, ele mai pot fi recunoscute și prin marcaje speciale, respectiv un simbol cu 3 Vârfuri de Munte cu Fulgi de Zapadă (3PMSF).

Mai sunt și anvelopele all-season sau mixte, însă, potrivit RAR, acestea nu sunt ”asimilate total” drept anvelope de iarnă. În plus, sunt și mai scumpe. Anvelopele "all seasons" pot fi acceptate dacă au marcajul specific anvelopelor de iarnă ("M+S", "M.S.", "MS" sau "M&S"), altminteri, se riscați amendă, motiv pentru care trebuie să fiți atenți la ceea ce achiziționați.

Cod Rutier 2018. Ce cauciucuri de iarnă alegi, ca să nu te alegi cu țepe

Orice șofer trebuie să fie atent la falsurile de pe piață, realizate cu ajutorul unor abţibilduri din cauciucuri vulcanizabile la cald, care imită simbolurile originale. De aceea locul din care alegeți să achiziționați anvelopele de iarnă este important. Recomandate sunt magazinele de specialitate și mai puțin comenzile online pe site-uri obscure.

În plus, la achiziționare, centrele specializate în vânzarea anvelopelor asigură şi montajul acestora, de cele mai multe ori, gratuit. În plus, clientul are posibilitatea să beneficieze de garanţia produselor.

Chiar dacă sunt o variantă mai ieftină, nici anvelopele second-hand nu sunt o soluție viabilă, și asta din cauza vechimii, uzurii sau a micilor umflături ale cauciucurilor de iarnă, care pot duce la deteriorarea rapidă a acestora. Ce amenzi riști dacă nu îți echipezi corespunzător mașina pentru iarnă, potrivit Codului Rutier, cum citești marcajele de pe anvelope și ce trebuie să știi, citești AICI.

E dezastru pentru proprietarii de mașini DIESEL. Ce se întâmplă în București!... Eco-vouchere 2018. Ce acte sunt necesare ca să-ți schimbi mașina...
Parteneri
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Unde te poți distra iarna aceasta
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa sunt deja deschise și gata să-și primească vizitatorii. În ciuda pandemiei de COVID-19, multe orașe mari au decis să-și deschidă porțile pentru cei dornici să experimenteze magia sărbătorilor de iarnă. Deși vor exista restricții de participare, oamenii sunt așteptați în număr cât mai mare.
Catine.ro
Ultimele știri