Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:00iUmor (r)

Cod Rutier 2018. Ce nu nu mai sunt obligați să facă șoferii

Noul Cod Rutier a adus o serie de schimbări, de la obligații noi la eliminarea unora vechi. O decizie importantă a fost luată de instanțele judecătorești, în urma căreia șoferii nu vor mai fi obligați să prezinte autorităților dovada plății RCA.  

Noul Cod Rutier a adus o serie de schimbări, de la obligații noi la eliminarea unora vechi. O decizie importantă a fost luată de instanțele judecătorești, în urma căreia șoferii nu vor mai fi obligați să prezinte autorităților dovada plății RCA.

În urma acestei decizii, șoferii nu mai sunt obligați să arate, la controlul actelor, dovada plății RCA.

Totul a început după ce un șofer a luat amendă pentru că nu a prezentat dovada plăţii RCA, deşi o avea asupra lui. Acesta a dat în judecată Poliția și a avut câștig de cauză.

Judecătoria a decis că nu există nicio prevedere care să-l oblige pe conducător să aibă asupra sa dovada asigurării, nici în contextul Legii nr. 136/1995 (vechea lege privind RCA-urile, în prezent abrogată şi înlocuită de noul cadru RCA – OUG nr.54/2016), nici în al OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice ori al regulamentului de punere în aplicare a acestei ordonanţe.