E jale pentru proprietarii de mașini second hand. Deții și tu un astfel de model?

Un studiu realizat de o platformă online de verificare a istoricului maşinilor second-hand arată că mai puţin de 10% din totalul maşinilor rulate comercializate în România anul trecut au avut istoricul verificat

Un studiu realizat de o platformă online de verificare a istoricului maşinilor second-hand arată că mai puţin de 10% din totalul maşinilor rulate comercializate în România anul trecut au avut istoricul verificat. Majoritatea maşinilor mai vechi de 10 ani sunt cumpărate fără să o verificare prealabilă a istoricului şi kilometrajului.

Veşti bune pentru şoferii români! Reguli noi pentru polițele RCA. Ce se va întâmpla cu asigurările

Mai puţin de 10% din totalul maşinilor rulate comercializate în România, în 2017, au avut istoricul verificat, restul de 90% fiind cumpărate pe încredere, doar în baza informaţiilor furnizate de vânzător, reiese dintr-o analiză a pieţei auto second-hand realizată de portalul autoDNA.ro pe baza rapoartelor de verificare a istoricului maşinilor emise în 2017.

CODUL RUTIER 2018: O nouă amendă pentru şoferi şi suspendarea înmatriculării. Care sunt modificările pe care trebuie să le știe șoferii

Datele mai arată că maşini ale mărcilor Volkswagen, BMW şi Audi sunt cele mai verificate de clienţii de automobile de ocazie din România.

„În faţa unei pieţe foarte puţin transparente clienţii cei mai puţin informaţi sunt victime sigure pentru vânzătorii neoneşti şi sunt păcăliţi nu o dată, ci de trei ori! 1. Cumpără maşini despre care nu ştiu mare lucru. 2. Plătesc mai mult decât face în realitate maşina respectivă. 3. Au costuri mari de exploatare. Riscul nu este doar al cumpărătorilor, ci şi al finanţatorilor – companiile care finanţează achiziţia de maşini rulate prin instrumente ca leasing-ul auto sau creditul auto”, a explicat Răzvan Pavel, citat de capital.ro.

Parteneri
Sufleu de vanilie. Un delicios desert din bucătăria franțuzească
Pentru momentele de răsfăț culinar sau pentru evenimentele speciale din viața ta, îți oferim o rețetă de sufleu de vanilie, inspirată din bucătăria franțuzească. Este un desert fin și delicat, cu textură aerată și aromă plăcută de vanilie.
Catine.ro
Ultimele știri