Căutare Live

E jale pentru proprietarii de mașini second hand. Deții și tu un astfel de model?

Un studiu realizat de o platformă online de verificare a istoricului maşinilor second-hand arată că mai puţin de 10% din totalul maşinilor rulate comercializate în România anul trecut au avut istoricul verificat

Un studiu realizat de o platformă online de verificare a istoricului maşinilor second-hand arată că mai puţin de 10% din totalul maşinilor rulate comercializate în România anul trecut au avut istoricul verificat. Majoritatea maşinilor mai vechi de 10 ani sunt cumpărate fără să o verificare prealabilă a istoricului şi kilometrajului.

Veşti bune pentru şoferii români! Reguli noi pentru polițele RCA. Ce se va întâmpla cu asigurările

Mai puţin de 10% din totalul maşinilor rulate comercializate în România, în 2017, au avut istoricul verificat, restul de 90% fiind cumpărate pe încredere, doar în baza informaţiilor furnizate de vânzător, reiese dintr-o analiză a pieţei auto second-hand realizată de portalul autoDNA.ro pe baza rapoartelor de verificare a istoricului maşinilor emise în 2017.

CODUL RUTIER 2018: O nouă amendă pentru şoferi şi suspendarea înmatriculării. Care sunt modificările pe care trebuie să le știe șoferii

Datele mai arată că maşini ale mărcilor Volkswagen, BMW şi Audi sunt cele mai verificate de clienţii de automobile de ocazie din România.

„În faţa unei pieţe foarte puţin transparente clienţii cei mai puţin informaţi sunt victime sigure pentru vânzătorii neoneşti şi sunt păcăliţi nu o dată, ci de trei ori! 1. Cumpără maşini despre care nu ştiu mare lucru. 2. Plătesc mai mult decât face în realitate maşina respectivă. 3. Au costuri mari de exploatare. Riscul nu este doar al cumpărătorilor, ci şi al finanţatorilor – companiile care finanţează achiziţia de maşini rulate prin instrumente ca leasing-ul auto sau creditul auto”, a explicat Răzvan Pavel, citat de capital.ro.

Testul care face ravagii! Cei mai mulţi dintre adulţi greşesc răspunsul! Ce număr are locul de parcare ocupat?... CALCULATOR TAXĂ AUTO 2018! Află cât vei plăti pentru orice maşină. Tot ce trebuie să ştii despre timbrul de mediu...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri