Antena Căutare

Endora SC-1: un Corvette german cu... de toate

Chevrolet Corvette si-a donat platforma pentru inca un concept. Ce vezi aici este o idee a unor carosieri germani, care doresc sa omagieze liniile masinilor sport din anii '60-'70, atat americane cat si europene. Proiectul se numeste SC-1 si are o forma - recunoastem - interesanta. Forma laterala tradeaza linii de Camaro, intradevar, si acoperisul plonjat aduce aminte de Stingray Coupe din '63. Nu stim cui apartine decupajul aripii spate, dar arata chic, oricum. Chiar si sub jantele de 20 de inci...

Propulsia este asigurata de motorizari Corvette din generatia a sasea, si va veni in trei variante, toate V8. Cea mai slaba are 443 de cai scosi dintr-un motor de 6,2 litri.

Varianta "de mijloc" are nu mai putin de 520 de cai, de la un motor de 7 litri, iar varianta de top livreaza 655 de caiuti, multumita motorului de 6,2 litri, de data asta supraalimentat. Pentru ca puterea sa fie transmisia sa fie cat mai eficient plasata rotilor din spate, va fi folosita o cutie manuala in sase rapoarte, sau una secventiala cu padele - doar in cazul motorizarii "entry level".

Un concept care sa imbine elemente de design ale masinilor americane cu cele europene e un lucru foarte indraznet, iar baietii astia si-au dat, dupa cum se vede, tot interesul.

Ne intrebam daca totusi, nu exista masina europeana sau americana care sa aiba fata suficient de frumoasa, incat sa se incadreze mai bine in partea frontala acesteia. Ne place si Honda NSX, dar nu asa.

Sursa: Top Gear


Primele imagini! Aston Martin V12 Zagato... Moarte benzinarilor! Traiasca ZE!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x