Antena Căutare

Ford se inverzeste

Ford a gasit cateva solutii foarte practice pentru a impaca atat automobilele, cat si activistii ecologisti.



Motorul EcoBoost, de 2.0 litri, este deja disponibil pe modelele Mondeo, S-MAX si Galaxy, dar anul acesta gama va fi imbogatita cu o unitate de 1.6 litri, disponibila odata cu lansarea noilor C-MAX si Grand C-MAX. In viitorul apropiat va fi disponibil si mezinul gamei, propulsorul de 1.0 litri, in 3 cilindri.

Caracteristica principala a gamei turbo EcoBoost este accea ca ofera un consum si un nivel al emisiilor poluante, diminuate cu 20% fata de motoarele conventionale pe benzina. In functie de piata de desfacere, Ford va oferi si motorizari alimentate cu GPL, pentru Fiesta, Focus, C-MAX, Mondeo si Transit.

Pe frontul diesel, gama ECOnetic se prezinta cu modelul Fiesta ECOnetic, care are o emisie de carbon de doar 98 g/km, precum si cu Focus ECOnetic, cu 99 g/km, ce beneficiaza de sistemul Start/Stop. Anul 2011 va aduce modelul Transit Connect Electric, iar Ford Focus Electric va aparea in 2012, dar prima motorizare hibrida a marcii va fi lansata sub capota lui C-MAX, in 2013.

Nu doar automobilele sunt mai verzi, ci si fabrica Ford de la Genk, Germania, care foloseste pentru fabricarea modelelor Mondeo, S-MAX si Galaxy doua turbine eoliene de 150m inaltime, capabile sa ofere o energie eletrica suficienta pentru 2.500 de locuinte private. Iata ca se poate sa aperi mediul si fara sa te legi, impreuna cu prietenii tai, de gardurile fabricilor.

Citeste Top Gear!

eSuperBike - cea mai rapida motocicleta electrica... Drive Test / BMW 318d: Imaginea conteaza...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x