Antena Căutare

FOTO! Kubang, primul "Jeep" Maserati

Speculatiile au luat sfarsit! Maserati face pasul in lumea SUV-urilor, prezentand la Frankfurt (IAA) 2011 modelul Kubang si demonstrand inca o data ca italienii stiu sa deseneze. Platforma tehnica apartine insa, ATENTIE, Jeep-ului Grand Cherokee!

Lamborghini a fost primul constructor de masini super-sport care a tatonat piata tot-teren, in anii 1986-1993, cu modelul LM002. Cu un design trasat cu toporul si un motor V12 de sorginte Countach, LM002 nu a prins si proiectul a fost abandonat.

Dupa aproape 20 de ani insa, in 2003, Porsche a dat lovitura cu primul sau SUV din istorie, redutabilul Cayenne, si, de atunci, aproape toti marii constructori se bat in acest segment exclusivist.

Se vorbeste ca inclusiv Bentley si Ferrari vor face pasul, in acest sens aparand mai multe schite! Sa speram insa ca nu vor face si dieseluri, precum Porsche (desi, fie vorba intre noi, "tractorul" Cayenne se vinde destul de bine), sau modele pe GPL, asa cum le place italienilor. Cum ar suna Ferrari pe GPL sau Maserati diesel?

Pana atunci insa, important este ca Maserati a facut pasul cu Kubang. Desing-ul este semnat de Lorenzo Ramaciotti si reuneste majoritatea trasaturilor caracteristice marcii, desi, din anumite unghiuri, s-ar putea spune ca reinterpreteaza cateva linii ale Mazdei CX-7.

In ceea ce priveste partea tehnica, nu se stie decat faptul ca platforma a fost imprumutata de la Jeep-ul Grand Cherokee si ca sub capota ar putea fi montat un motor V8, preluat de la Ferrari.

Foto: wcf.com

IAA 2011: Fisker Surf - Cel mai tare shooting brake hibrid!... Vezi cum arata cea mai scumpa masina din lume! Costa 4,7 milioane de dolari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x