Antena Căutare

FOTO! Pregatit pentru Geneva 2013 - VW Golf VII GTI rupe tacerea

Cu doar o saptamana inaintea Salonului Auto de la Geneva 2013, Volkswagen a dat publicitatii primele fotografii si date oficiale ale celei de-a 7-a generatii Golf GTI.  Design-ul impunator si agresiv se incadreaza, ca de obicei, in limitele normalului, dar, pentru prima data in istorie, masina este oferita in doua variante de putere: 220 si 230 CP. Oricum ar fi insa, noul GTI va avea o misiune grea printre fanii hot-hatch-urilor care, de pilda, s-ar putea uita dupa un Opel Astra OPC - 280 CP ori un Renault Megane RS - 250 CP.

Golf VII GTI reproduce destul de fidel conceptul prezentat in toamna anului trecut, la Salonul de la Paris. Fata de Golf-ul obisnuit iese in evidenta datorita parasocurilor sculptate agresiv, a "body kit"-ului, ce include un difuzor spate si praguri evazate, si, nu in ultimul rand, a jantelor cu design special, in spatele carora se ascund, in fata, discuri de frana de 314 mm, iar in spate, de 300 mm. GTI Performance, versiunea cu 10 CP in plus, este dotat insa cu discuri mai mari, de 342 mm si 310 mm. La interior, gasim scaune profilate, volan sport cu partea de jos tesita si, evident, un pedalier din aluminiu.

Golf VII GTI are sub capota "traditionalul" TSI de 2.0 litri, cu cateva imbunatatiri. Cuplul dezvoltat de agregat este de 350 Nm, in timp ce, in functie de varianta, puterea conferita este de 220 CP sau de 230 CP (Performance). Astfel echipat, GTI-ul "normal" accelereaza de la 0 la 100 km/h in 6.5 secunde (Performance, in 6.4) si atinge o viteza maxima de 250 km/h. Transmisia se face standard prin intermediul unei cutii manuale, in 6 trepte, sau, optional, se poate opta pentru DSG (cutie de viteze automata cu dublu ambreiaj).

In Germania, noul GTI va ajunge in showroom-uri pe la sfarsitul lunii martie, cu un pret de baza de 28.350 euro.

Observator Special: Un constantean detine o colectie de 40 de automobile de mare valoare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x