Antena Căutare

Observator Special: Un constantean detine o colectie de 40 de automobile de mare valoare

Numele constanteanului Dumitru Chirea va fi retinut cu siguranta de iubitorii de automobile. Acesta are o colectie de 40 de automobile de mare valoare.

Dumitru Chirea este un nume prea putin cunosut in Romania, dar in jurul caruia s-au strans unele dintre cele mai cunoscute nume ale lumii. Ford, Mustang, Cadillac, Pontiac. Mai pe scurt, masini de colectie la care multi viseaza.

“E foarte scumpa pasiunea, din pacate. Nu chiar toata lumea si-o permite. A plecat de cand eram mic. Dinainte de 18 ani. De la 18 ani am inceput sa-mi achizitionez masini”, povesteste Dumitru.

Si nu s-a mai oprit. E drept, a inceput cu o masina de serie, moderna la acea vreme. Si-a dat rapid seama ca, de fapt, masinile vechi sunt adevarata lui pasiune. O pasiune care-l costa. Timp, nervi si mai ales bani. Multi bani pentru ca in garajul lui din Constanta se ascund adevarate nestemate pe patru roti.

Masinile lui sunt bucati de istorie vie, care pot umili prin performante si prin dotari multe masini moderne. Un exemplu este Cadillac Fletwood: “Aproape toate dotarile care exista la ora actuala, mai putin airbag sau ABS. Spre exemplu, aici avem controlul automat al climatizarii, adica climatronic, scaune electrice, geamuri electrice, inchidere centralizata, suspensie pneumatica, senzori de lumini, senzori de ploaie”.

O alta bijuterie este un alt Cadillac. Unul foarte rar si poarte pretios: “Este vorba de un Cadillac Coupe de Vile, an de fabricatie 1959. Este o masina similara cum a avut marele rege al rockului, Elvis Presley. S-a fabricat intr-un numar destul de redus, in jur de 600 de masini de genul acesta. Are un motor de 6.400 si dezvolta o putere de 330 de cai putere”.

Multe din masinile pe care le are Dumitru inca mai au piesele originale. Dar, de multe ori, masina pe care o vaneaza este gasita abandonata in vreun garaj, uitata de timp si mancata de rugina. Iar pentru a-i reda stralucirea de odinioara, Dumitru are un propriul atelier auto.

Norocul lui Dumitru Chirea este ca si-a putut inscrie automobilele la categoria masinilor istorice, astfel ca nu plateste impozit si taxe, care ar ajunge la cateva zeci de mii de euro. Colectia lui de 40 de automobile este una dintre cele mai mari colectii particulare din Romania.

Observator Special: Raceala, mai periculoasa decat viteza sau alcoolul, la volan... FOTO! Pregatit pentru Geneva 2013 - VW Golf VII GTI rupe tacerea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x