Antena Căutare

FOTO & VIDEO! Heide Performance Products Richard Petty Superbird

In fiecare saptamana se gaseste cel putin un constructor auto care sa lanseze o noua varianta a celui mai nou supercar al sau, cu o dunga sau un cal putere in plus fata de modelul original. Ai putea spune ca nu este nimic rau in asta, ca traim in secolul XXI si ca prea mult nu este niciodata prea mult.

Ei bine, aceasta oferta exagerat de diversa a transformat sensibil felul in care majoritatea dintre noi percepem o masina de vis. Prin urmare, majoritatea supercarurilor moderne au ajuns sa fie concepute de constructorii auto numai pentru a umple goluri inexistente pe piata automobilelor de inalta performanta, nu pentru a alimenta imaginatia pustilor mici cu idealuri mari, punandu-le un ditamai zambetul pe fata in acelasi timp, asa cum batranul Lamborghini Countach o facea in anii '70.

Prin urmare, sa tii pasul cu cele mai noi aparitii din acest segment al pietii este o chestie relativ nesatisfacatoare chiar daca esti un pasionat inrait al domeniului deoarece, pur si simplu, aceste masini nu au aceeasi pantomima si spirit precum cele care ne-au animat copilaria.

Acest lucru nu se aplica totusi in cazul tunerului Heide Performance Products. Fara indoiala, inginerii de la HPP stiu cum sa atraga atentia, dar ultima lor creatie pur si simplu ne-a acaparat-o complet. Aceasta se numeste HPP Richard Petty Superbird si este o interpretare moderna a muscle-car-ului clasic Plymouth Road Runner Superbird din 1970, cunoscut mai ales pentru succesul sau in NASCAR.

Dar baietii de la HPP nu au vrut sa rescrie istoria prin intermediul unei reinterpretari fidele masinii originale, asemenea multor constructori auto nostalgici, ci sa readuca la viata o atitudine.

Si au reusit s-o faca al naibii de bine.

Asa cum probabil ti-ai dat deja seama, excentricul Superbird, cu al sau bot conic, capota agresiva cu trei proeminente si eleron spate exagerat de inalt si mai mult teatral decat util este de fapt un Dodge Challenger modificat, deoarece Plymouth nu mai exista ca marca de vreo 10 ani incoace.

Micuta companie cu sediul in Madison Heights, Michigan, a luat un Dodge Challenger standard si l-a modificat substantial atat din punct de vedere estetic cat si tehnic. Ampatamentul noului Superbird este exact acelasi cu cel al masinii care a facut legea acum 40 de ani pe pistele de NASCAR din S.U.A, iar in spatele blocurilor optice afundate salasluieste un motor V8 Hemi de 5,7 litri si 575 cai putere, supraalimentat de un compresor mecanic Kenny Bell.

Pachetul este completat de evacuarile laterale Magnaflow, difuzorul de aer spate, cateva imbunatatiri minore la interior, niscai embleme Superbird si de jantele retro-moderne de 20 inchi. Iar singurele cuvinte prin care ai putea descrie rezultatul final sunt "legendar", "magic" si "mamaaa Doamne!"

Asadar, cam cat costa HPP Richard Petty Superbird? Pai, in primul rand ai nevoie de un Dodge Challenger standard, in valoare de 47,000 de dolari. Pe langa acesta, mai pune deoparte 17,900 de verzisori et voilà!

Din nefericire, HPP nu au lansat inca niciun videoclip cu noua lor creatie, asa ca pana la SEMA Autoshow din noiembrie nu putem decat sa ne imaginam cum suna si cum arata Richard Petty Superbird in miscare... sau ne putem delecta ochii si urechile cu versiunea originala a masinii din urmatorul clip video.



Nu rata galeria foto de mai jos, preluata de pe topgear.ro!

sursa: topgear

Primul Super-SUV din lume - Hemera va fi prezentat la Salonul de la Frankfurt... FOTO! Audi A5 DTM, pentru 2012...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x