Antena Căutare

Frankfurt 2013: Opel resusciteaza coupe-ul Monza si ridica Insignia la rang de crossover

In ciuda crizei si a scaderii continue a pietei auto la nivel european si mondial din ultimii ani, cea de-a 65-a editie a Salonului Auto International de la  Frankfurt (IAA), ce are loc perioada 12 – 22 septembrie, se anunta ca in vremurile bune, majoritatea constructorilor si in special cei germani, care joaca pe teren propriu, incercand sa niseje si sa scoata la rampa noi si noi modele si concepte. Opel, de exemplu, si-a adus aminte ca in anii ’70-’80 a avut un coupe de lux, declinat din Commodore/Senator, si incearca sa resusciteze Monza printr-un prototip spectaculos. Iar Insignia o ia pe urmele Audi Allroad, Volvo Cross Country sau VW Passat Alltrack inaltandu-se pentru pasionatii de aventura si in afara asfaltului sub denumirea Country Tourer.

In timp ce Insignia Sports Tourer este un station wagon elegant de familie si pentru afaceri, noul Country Tourer exprima o dorinta Innascuta pentru aventura. Acest model atletic si multifunctional, cu garda la sol mai ridicata, asigura libertate In afara constrangerilor centrelor urbane si ale drumurilor asfaltate. Caracteristicile definitorii includ elemente de protectie sub caroserie, In fata si In spate, combinate cu pasajele rotilor proeminente si armaturile de protectie de la partea inferioara a caroseriei, completate cu cele doua tevi de esapament.

Tractiunea integrala, cu tehnologie de ultima ora, asigura aderenta si manevrabilitate In toate situatiile de conducere. Iar motoarele turbo puternice, cum ar fi SIDI de 2.0 litri, cu injectie directa de benzina si putere de 184 kW/250 CP, sau unitatea de Inalta performanta 2.0 BiTurbo CDTI, dau incredere soferului atat in cazul unei depasiri, cat si a unei aventuri pe macadam, de exemplu.

Monza – Mobilitate viitorului

Cu un aspect exterior dezinvolt si atletic, o tehnologie unica a proiectiei In interior si un design modular, care favorizeaza prin excelenta sistemele de propulsie sustenabile, Opel Monza Concept reprezinta eficienta stilata si ultramoderna pe patru roti. Acest concept vizionar este prezentat In premiera mondiala la salonul auto IAA si ajuta publicul sa-si faca o idee despre ceea ce poate astepta de la Opel In viitor. Nici resuscitarea numelor Manta sau Calibra, prin introducerea unui coupe in gama Insignia, poate n-ar fi o idee rea…

Pentru a exprima In mod vizual dorinta Opel de a spori eficienta, conceptul Monza prezinta o evolutie a filozofiei de design a marcii – maiestria sculpturala Intalneste precizia germana, cu contururi ce evoca mai degraba atletism si suplete decat forta pura. In ceea ce priveste conectivitatea, acesta ofera posibilitati inovatoare ce reprezinta un avans considerabil In dezvoltarea sistemelor infotainment. Toate informatiile sunt afisate prin intermediul tehnologiei inovatoare a proiectiei pe un panou de instrumente care se Intinde de la o usa la cealalta, o premiera mondiala In sectorul auto. La fel de revolutionar este si designul modular al conceptul Monza, care asigura o flexibilitate maxima In selectarea sistemelor de propulsie. Conceptul Monza face ca viitorul autovehiculelor sa fie tangibil In prezent.

La Frankfurt debuteaza, de asemenea, un motor nou 1.6 SIDI turbo de 200 cp pentru modelul decapotabil Cascada si noua familie de motoare pe benzina de cilindree redusa, Impreuna cu o transmisie noua cu sase trepte de viteza.

Frankfurt 2013: BMW deschide noi capitole in cartea de istorie – i3, X5 eDrive si Seria 4... Frankfurt 2013: Maserati Quattroporte DIESEL - Si tu, "Brutus"?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x