Antena Căutare

Frankfurt 2013: Maserati Quattroporte DIESEL - Si tu, "Brutus"?

Tridentul Maserati este un sinonim al performantei impachetate in cel mai rafinat stil italian si o legenda vie in lumea sporturilor cu motor. Dar criza se pare ca isi spune cuvantul si in acest caz. Urmand exemplul Porsche si Jaguar si uitandu-se, probabil, la cifrele BMW si Mercedes, care vand limuzine diesel pe banda rulanta, contructorul prezinta la Salonul Auto de la Frankfurt (IAA) 2013 primul "tractor" - Quattroporte diesel. Mai bine il faceau hibrid sau plug-in hibrid... Asa, ce mai ramane? Pe cand Rolls Royce diesel?

Quattroporte diesel are sub capota un agregat common rail cu arhitectura V6, de 3.0 litri, care produce gratie turbinei cu geometrie variabila 275 CP si un cuplu de 600 Nm. Pentru piata italiana va fi oferita si o versiune de 250 CP. Chiar daca cifrele nu sunt impresionante, asa cum ne-a obisnuit de-a lungul timpului Maserati, limuzina sprinteaza pana la 100 km/h in 6.4 secunde si poate atinge o viteza maxima de 250 km/h.

Dar de sunat, tot nu suna a Maserati. Prin urmare, inginerii au mesterit Active Sound System, un sistem ce implica doi actuatori acustici, montati pe finalul evacuarii, care fac ca masina sa "cante" mai ca un Maserati cand este activat modul "Sport".

Foto: wcf.com

Frankfurt 2013: Opel resusciteaza coupe-ul Monza si ridica Insignia la rang de crossover...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x