Antena Căutare

Geneva 2011: pana la urma, de ce?

Redactorul-sef al Top Gear Romania explica importanta saloanelor auto, in general, si pe cea a celui de la Geneva, in special.

de Costin Giurgea

Cine ma cunoaste, stie. De fapt, cine asculta povestea vietii mele o poate spune foarte clar. Intr-un fel sau altul, cand am de facut alegeri, imi place sa pot spune "mai bine sa-mi para rau c-am facut-o, decat ca n-am facut-o".

In mod evident, asta se aplica si la toate saloanele auto recente la care m-am dus, in conditiile in care acum vreo doi ani, dupa un Frankfurt epuizant, am jurat ca nu mai calc pe la asemenea manifestatii.

Si totusi, dupa vreo 20 de secunde in care consider decizia, ma gasesc spunand da de fiecare data. La fel ca si Vlad Mitrache, nici eu n-o sa inteleg niciodata de ce se imbraca toti ziaristii in costumele cele mai scumpe inainte sa o ia la sanatoasa printre standuri. Dupa cum n-o sa inteleg niciodata de ce sunt marci care vin la saloanele auto si investesc milioane de euro in standuri uriase doar ca sa expuna masini care nu mai sunt noi decat pentru toate celelalte specii umanoide din Univers care inca nu au pus niciodata piciorul pe Pamant. Nu de alta, dar dupa mine (si, mai ales, dupa ce am fost la Salonul Auto de la Tokyo), adunarile astea de oameni din industrie ar trebui sa se faca doar in jurul conceptelor si al premierelor mondiale.

In schimb, incep sa inteleg de ce spun da in mod invariabil de fiecare data cand primesc cate o invitatie la un Salon. Pentru ca, dincolo de toata nebunia conferintelor de presa care incep la 7:30 dimineata si continua din 15 in 15 minute pana la inchiderea programului, dincolo de cantitatea uriasa de informatie care iti baga creierul in Overdrive, dincolo de toti ziaristii in costum care se considera, fiecare dintre ei, "cel mai bun ziarist auto al tuturor timpurilor, ei bine, dincolo de toate astea, fiecare Salon Auto ascunde, in vazul tuturor, si masini cu suflet.

Iar masinile cu suflet au asa darul de a-ti lumina ziua, mai ales cand pui mana pe ele si iti dai seama ca nu sunt doar un alt poster pe perete. Lamborghini Aventador, Koenigsegg Agera R, Ferrari FF, Jaguar XKR-S, toate lucrurile astea sunt reale. Si se vor produce. Si vor avea o viata.

Tot articolul, in TOP GEAR

Geneva 2011: Pe aripile lui PhoeniX... VIDEO! Duster cu volan pe dreapta si Ford oltenesc, la Salonul Auto de la Geneva...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x