Antena Căutare

Geneva 2011: Volvo. Hibrid. Cool!

Anul trecut, cand Volvo a fost achizitionat de producatorul chinez de frigidere (Geely), te-ai gandit ca suedezii si-au semnat executia. Simbioza dintre o masina considerata criminal de plictisitoare si un plagiator de Rolls-Royce-uri parea una periculoasa pentru ochii si mintile noastre. Dar primele imagini cu S60 ti-au ridicat insa putin spranceana. L-ai vazut si, recunoaste, ti-a placut. Ei bine, pregateste-te, pentru ca Volvo se va juca putin si cu mintea ta.

In cadrului evenimentului european de luna aceasta, Volvo scoate de sub prelata V60 Plug-in-Hybrid, adica estate-ul lui S60 in versiune hibrida, dar pe care poti sa-l bagi si-n priza. Menit sa redevina in ochii si sufletele noastre o masina pe care sa ti-o doresti tare de tot, Volvo ne propune urmatoarele cifre: 285 CP si 1,9 (unu virgula noua) litri la suta de kilometri; consum mediu.

Motorul diesel de 2,4 litri produce 215 CP si un cuplu de 440 Nm, in timp ce motorul electric (care actioneaza puntea spate) adauga 70 de cai si 200 de Nm. Asadar, dupa cum ziceam, 285. Iar partea cu cifra minuscula a consumului este rezultatul colaborarii simultane a celor doua motoare care - daca vei avea piciorul greu pe acceleratie - te vor impinge pana la 100 km/h in 6,9 secunde. Iar daca vrei sa mergi silentios si verde, poti sa mergi pana la 50 de kilometri doar pe baterii.

Din punct de vedere al formelor si dimensiunilor, V60 PiH va fi identic cu modelul standard. Vor fi totusi cateva artificii care vor evidentia hibridul: o culoare unica, roti din aliaj usor si cauciucuri special. La interior se va remarca tapiteria din piele Elmo, instrumentar de bord revizuit si multimedia cu o serie de functii specifice hibridelor.

Pozele de mai jos iti vor confirma ca Volvo este din nou o masina cool. Cool, am zis!

Sursa: TOP GEAR

Masina lui Ahmadinejad, vanduta la licitatie cu 2,4 milioane $... Geneva 2011: miQ-ul electrificat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x